Το αντιφασιστικό κίνημα ακύρωσε την φιέστα των φασιστών για τα Ίμια

ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

Η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στην Ρηγίλλης από το πρωί πέτυχε την ακύρωση της συγκέντρωσης των πολεμοκάπηλων φασιστών με αφορμή τα Ίμια.
Εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον χώρο που καλούσαν οι φασίστες με αποτέλεσμα οι λίγες δεκάδες υποστηρικτές του μισανθρωπισμού, του εθνικισμού και τους ρατσισμού, να εξαναγκαστούν να μεταφερθούν στα πεζοδρόμια του μετρό Ευαγγελισμός, υπό ισχυρή αστυνομική προστασία.
Οι δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά βρέθηκαν στον χώρο από το μεσημέρι μαζί με άλλες οργανώσεις της αριστεράς και αντιφασιστικές συλλογικότητες για να διατρανώσουν ότι δεν θα επιτραπεί στους φασίστες να βγουν από τις τρύπες τους.
Η Νέα Δημοκρατία και η ΕΛΑΣ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιτρέψουν την διεξαγωγή της φασιστικές φιέστας, σε αντίθεση με τόσες και τόσες απαγορεύσεις και περιορισμούς πορειών, που οδήγησαν σε κατασταλτικές επιθέσεις απέναντι στον κόσμο του αγώνα που διεκδικούσε το αυτονόητο δικαίωμα στην διαδήλωση. Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι το πρόσχημα της “διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής” επιφυλάσσεται μόνο για τον εχθρό- λαό ενώ όταν πρόκειται για τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Μπακογιάννης και η ΕΛ.ΑΣ. μετατρέπονται σε “υπερασπιστείς των συνταγματικών δικαιωμάτων”.
Ο φασισμός δεν τσακίζεται με περιορισμούς πολιτικών ελευθεριών, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση ΝΔ και ακολουθεί κατά πόδας ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την ύψωση φραγμού από ένα μαζικό, ενωτικό αντιφασιστικό κίνημα, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και σπουδών.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


Φωτογραφίες και Βίντεο από την παρουσία των δυνάμεων της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά στην αντιφασιστική συγκέντρωση