Συνεχίζονται οι δράσεις κατά της ακρίβειας της ΛΑΕ-ΑΑ Α’ Αθήνας σε κεντρικά Super Markets

Συνεχίστηκε και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η δράση κατά της ακρίβειας της Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτης Αριστεράς Α’ Αθήνας έξω από κεντρικό Super Market της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετικότατη.  Καθολική ήταν η διαπίστωση του κόσμου της δουλειάς ότι ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνει για να αγοράσουν ούτε τα στοιχειώδη και ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει με το καλάθι του νοικοκυριού. Κατά την διάρκεια της δράσης, μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο της ΛΑΕ-ΑΑ Α’ Αθήνας για την ακρίβεια.


ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα και στα ενοίκια αυξάνει αλματωδώς τους τελευταίους μήνες, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα και δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης στις φτωχές λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ακόμα και στέγη, τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Οι ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, δεν έπεσαν από τον ουρανό και δεν αποτελούν παροδικό φαινόμενο, όπως ισχυρίζεται ψευδώς η κυβέρνηση και τα φιλικά της – καλοταϊσμένα από αυτή – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι η ασύδοτη δίψα και το αδίστακτο κυνήγι για κέρδη των δυνάμεων του κεφαλαίου, που συνεχώς κλιμακώνεται, με την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης, που εκτινάσσουν την ακρίβεια.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σύνδεση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με το διεθνές χρηματιστήριο ενέργειας εκτίναξε σε εξωφρενικό βαθμό τις τιμές τους προς τα πάνω, αρκετά πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συνεπώς, n αύξηση των τιμών της ενέργειας, που μετακυλίεται σε όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και παρέχει τεράστιες δυνατότητες κερδοσκοπίας, είναι κυβερνητική επιλογή και όχι καταρχήν αποτέλεσμα μιας διεθνούς κρίσης, όπως ισχυρίζεται σήμερα η ΝΔ.

Η αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στις ΝΑΤΟϊκές κυρώσεις οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, προς όφελος του κατά πολύ ακριβότερου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG ) που θα πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η ΛΑIΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αγωνίζεται, προτείνει και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπως:

  • Δραστική μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενισμός ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών.
  • Καθορισμός ανώτατων τιμών, σε προϊόντα, που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και διατροφή των λαϊκών στρωμάτων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και, επιπλέον, χορήγηση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.
  • Πλαφόv στις τιμές ενέργειας σε χονδρική και λιανική. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Εθνικοποίηση της ΔΕΗ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
  • Απεμπλοκή της χώρας από τις ΝΑΤΟϊκές κυρώσεις στην Ρωσία.

Α’ ΑΘΗΝΑΣ