Μπλόκο στη ναζιστική συμμορία- Μαζικό κίνημα για να μην σηκώσει κεφάλι το φασιστικό φίδι!

Μπλόκο στη ναζιστική συμμορία- Μαζικό κίνημα για να μην σηκώσει κεφάλι το φασιστικό φίδι!

Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να κάνουν την επανεμφάνισή τους. Προκλητικά εν όψει των εκλογών, δύο χρόνια μετά την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας, επιδιώκουν να κατοχυρώσουν ξανά χώρο και λόγο στην ελληνική κοινωνία. Η επανεμφάνιση και ανασυγκρότηση της δολοφονικής συμμορίας, και κάθε φασιστικού μορφώματος, που αποτελούν θανάσιμη απειλή και είναι υπεύθυνοι για δεκάδες δολοφονίες μεταναστών, προσφύγων, αγωνιστών, αντιφασιστών, δεν πρόκειται να περάσει.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποιεί το πλατύ αντιφασιστικό αίσθημα για να επιβάλει περιορισμούς στις πολιτικές ελευθερίες και να εντείνει τον αυταρχισμό, αφήνει χώρο στους φασίστες για να χύσουν το δηλητήριο τους στον δρόμο.

 Η κυβέρνηση τροφοδοτεί τα απομεινάρια των φασιστικών συμμοριών με την πολιτική του αυταρχισμού, της φτωχοποίησης και του ρατσισμού που ακολουθεί. Την ίδια ώρα, η πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ και η εθνικιστική ρητορική, που επιχειρείται να δικαιολογηθεί λόγω του τουρκικού αναθεωρητισμού, εμπλέκει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε τυχοδιωκτισμούς υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, τόσο με την ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, όσο και με την υποστήριξη της πολεμοχαρούς συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς, οι πατριδοκάπηλοι φασίστες και ακροδεξιοί λειτουργούν διαχρονικά ως στήριγμα.

 Η επανεμφάνιση των φασιστών δεν θα μπλοκαριστεί χωρίς την μαζική λαϊκή δράση. Δεν θα μπλοκαριστεί με τις αυταρχικές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη, αλλά με το αντιφασιστικό κίνημα, την πλατιά δημοκρατική κινητοποίηση λαού και νεολαίας.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 28/01 16.00 στην πλατεία Ρηγίλλης.

Το Γραφείο Τύπου 27.1.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ