Δήλωση της Δέσποινας Σπανού στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο

Δήλωση της Δέσποινας Σπανού, μέλους της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, που συζήτησε την δυνατότητα ή όχι των funds να προβαίνει σε πλειστηριασμούς.

Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα 26/1/2023 έξω από τον Άρειο Πάγο, για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας  και στην δυνατότητα των funds να προχωρούν σε πλειστηριασμούς.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά έχει δώσει  πολύχρονους αγώνες κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας  και πολλά μέλη της έχουν υποστεί δικαστικές διώξεις για αυτό. Εβδομήντα μέλη της  παραπέμπονται σε διάφορα δικαστήρια της χώρας για παρεμπόδιση πλειστηριασμών με βάση τους νόμους, που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ (Ν.4346/2015, Ν4354/2015, Νόμοι του 2017 και 2018 για παρεμπόδιση πλειστηριασμών και ηλεκτρικούς πλειστηριασμούς). Με βάση αυτή την νομοθεσία όχι μόνο έχουν γίνει χιλιάδες πλειστηριασμοί και χιλιάδες έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες αλλά ήδη έχουν αρχίσει και οι πρώτες προσπάθειες εξώσεων , όπως στα Ιλίσια και στα Πατήσια (για πολύ μικρά χρέη), που σταμάτησαν από τις κινητοποιήσεις των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών και των κατοίκων της περιοχής.

Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ότι προσπαθούν να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς , με ευθύνη τώρα των funds.

Απαιτείται:

  • Νομοθετική κατοχύρωση και προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Βαθιά διαγραφή χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Δυνατότητα των δανειοληπτών για επαναγορά των δανείων τους. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζουν τα funds κόκκινα δάνεια στο 6% της αξίας τους και να μην επιτρέπουν στους δανειολήπτες, που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πληρώσει ένα μεγάλο μέρος του ποσού πριν καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Σήμερα η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, που έχει δώσει αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά των πλειστηριασμών είναι παρούσα με πολλά μέλη της.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί  μέχρι την ικανοποίηση  αυτών των αιτημάτων.

Η στέγη είναι δικαίωμα. 

                                           Το Γραφείο Τύπου 26.1.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ