Ανακοίνωση ΛΑΕ ΑΑ: Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα πέσει χωρίς λαϊκή κινητοποίηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι ενημερώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επιβεβαιώνουν ότι το Μαξίμου ηγούνταν ενός εκτεταμένου παρακρατικού μηχανισμού υποκλοπών, αξιοποιώντας κατά το δοκούν κρατικούς μηχανισμούς και πρόθυμους κρατικούς λειτουργούς, τόσο της ΕΥΠ, όσο και της δικαστικής εξουσίας. Την ίδια ώρα, κέντρα εξουσίας κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους για να θαφτεί το ζήτημα των υποκλοπών από τον δημόσιο διάλογο. Η πραγματική έκταση του δικτύου παρακολουθήσεων δεν μπορεί να αποκαλυφθεί όσο μένουν στην εξουσία οι οργανωτές του.

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί μεν να φέρνει της ΝΔ στην θέση της υπεράσπισης των υποκλοπών, εκθέτοντας τον κυβερνητικό κύκλο εξουσίας που επιχειρεί να ελέγξει το πολιτικό σκηνικό με μεθοδεύσεις και εκβιασμούς, παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση. Η παραδοχή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αυτού του γεγονότος είναι δείκτης της αντιπολίτευσης  του «ώριμου φρούτου» που ακολουθεί, που δεν συγκρούεται, αλλά αντιθέτως παρέχει διαπιστευτήρια στην ελίτ, ενώ απευθύνεται στο λαό μόνο ως ψηφοφόρους για να μην «τρομάξει» την ολιγαρχία.

Η στάση αυτή  «εμπλουτίζεται» με πρόσωπα που συνιστούν σάρκα από την σάρκα του μνημονικού αντιδημοκρατικού καθεστώτος. Προφανώς, η δημιουργία παρακρατικού δικτύου με κέντρο το Πρωθυπουργικό γραφείο συνιστά τομή ακόμα και για εκείνους που με ΜΑΤ, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις επέβαλαν την λιτότητα των ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Όμως, η συμπερίληψη αυτών των ακροκεντρώων αντιδημοκρατών σε ένα «μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας» αναδεικνύει ξεκάθαρα τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται την «δικαιοσύνη», την οποία επικαλείται απέναντι στον Μητσοτάκη,

Μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση της εκτροπής και το βρώμικο σκηνικό που έχει στηθεί. Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εξ αρχής ανέδειξε την αναγκαιότητα να μην περιοριστεί το ζήτημα των υποκλοπών σε πινγκ-πονγκ εντυπώσεων εντός του μνημονιακού συστήματος. Η υπέρβαση του κατακερματισμού, η ενότητα και συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος είναι επιτακτική ανάγκη για τη συσπείρωση των αντιστάσεων, για να σηκώσει η αριστερά το γάντι της αντιπαράθεσης, μέσα από τη λαϊκή κινητοποίηση και εγρήγορση για να ξηλωθεί το παρακρατικό δίκτυο και το θεσμικό πλαίσιο που το συνοδεύει.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Το Γραφείο Τύπου 26.1.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ