Υπερασπιζόμαστε αυτούς που «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις»

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 17 Γενάρη 2023

ΠΕΜΠΤΗ 19/1, ΩΡΑ 9.00΄π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ,  ΠΟΥ «ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»

 

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δικαστική δίωξη αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα πλαίσια της οποίας, στις 19 Γενάρη, δικάζονται πέντε αγωνιστές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του εργατικού κινήματος της πόλης μας, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτη του 2018.

Είναι ο Σκουλάς Γρηγόρης, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»,  και οι Αγαπητός Θ. Αναγνώστου Μ. Κλεισιάρης Ζ., Σμήλιος Η.

Σύρονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, που επί δυο χρόνια πραγματοποιούσε ο Συντονισμός, προκειμένου να σταματήσει την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και κυρίως της πρώτης κατοικίας, που γίνονταν σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και αφαίμαξης (μέσω των μνημονιακών πολιτικών) των λαϊκών εισοδημάτων, οι οποίες οδήγησαν τους συμπολίτες μας και στην αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.

Σήμερα, σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και ενώ οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται στις φτωχογειτονιές της πόλης, αλλά και οι εξώσεις είναι πια, δυστυχώς, γεγονός στην ελληνική ζοφερή πραγματικότητα, είναι ολοφάνερος ο πολιτικός χαρακτήρας των δικαστικών διώξεων,  που  εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα άκρατου αυταρχισμού και της κυβερνητικής επιλογής για σκληρή καταστολή των κοινωνικών, των φοιτητικών αγώνων.

Οι δικαστικές διώξεις και οι κατασκευασμένες κατηγορίες κατά των αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες πλέον αφορούν «ιδιώνυμο» αδίκημα, με βάση  το σχετικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί και με τις αντίστοιχες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα στον τόπο μας και γίνονται σε μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Επίσης, οι διώξεις αυτές έρχονται να επισφραγίσουν και να διευκολύνουν την πολιτική των τραπεζών και των funds, με την «ευλογία» όλου του μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού μπλοκ, όχι μόνον να συνεχίσουν, αλλά και να εντείνουν τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας μικρής αξίας,  προκειμένου τα οικονομικά funds που άρχισαν ήδη να λυμαίνονται τα ακίνητα της χώρας, να βρουν ακόμη φθηνότερα ακίνητα για να αισχροκερδήσουν.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί την Πέμπτη 19 Γενάρη, ώρα 9.00΄π.μ.,  όλους/ες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να καταδικάσουμε τις ποινικές διώξεις των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, και να δηλώσουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δυναμικά παρόντες/σες στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Και ότι θα είμαστε παρούσες/όντες μέχρι την τελική νίκη και την πανηγυρική αθώωση όλων των διωκόμενων.

Το Γραφείο Τύπου