Ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές της ΝΔ και υπουργούς (του Θ. Πετράκου)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ ΝΔ  ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Του Θανάση Πετράκου
Γνωρίζουν   οι  βουλευτές  της ΝΔ   και  υπουργοί   που σήμερα θα πάνε στη κηδεία  του Γλύξμπουργκ ?   ότι:
  1. Ο ιδρυτής της παράταξης  τους Κ. Καραμανλής μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της δικτατορίας το 1974,  οργάνωσε δημοψήφισμα, με το οποίο καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας.

Το βράδυ του δημοψηφίσματος, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Καραμανλής δήλωσε: «Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».

  1. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ συνωμοτούσε με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή με πραξικόπημα. Το σχέδιο πρόβλεπε ακόμα και τη δολοφονία του.!!!!   Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφα που υπάρχουν στο Αρχείο Καραμανλή και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην  εφημερίδα της δεξιάς παράταξης  “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
  2. Επειδή ο κ. Πέτσας  μας  είπε  ότι ήταν ” Πάντα Έλλην” και άλλοι γράφουν ότι αποδέχθηκε  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ας  θυμίσουμε τις νομικές προϋποθέσεις που έβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τη διατήρηση της ιθαγένειας.
  3. Εφόσον διατυπωθεί ενώπιον του ληξιάρχου Αθηνών ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση σεβασμού στο Σύνταγμα, αποδοχής και αναγνώρισης του πολιτεύματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, με το οποίο καθορίσθηκε κατά τρόπο μη υποκείμενο σε μεταβολή η μορφή του πολιτεύματος. (σ.σ το αυτονόητο)
  4. Εφόσον δηλωθεί, ρητά και ανεπιφύλακτα, ενώπιον του ιδίου ληξιάρχου παραίτηση από τις κάθε είδους διεκδικήσεις, οι οποίες συνδέονται με την κατά το παρελθόν άσκηση πολιτειακού αξιώματος ή της κατοχής οποιουδήποτε τίτλου. (σ.σ ο νομοθέτης θεωρεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία παρακολουθούν το θεσμό, όσο αυτός υφίσταται και όχι το εκάστοτε άτομο που τον ενσαρκώνει.)
  5. Εφόσον συντελεστεί εγγραφή στα μητρώα αρρένων ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας του κράτους με όνομα, επώνυμο και τα λοιπά αναγκαία κατά νόμον στοιχεία ταυτότητας. (σ.σ Οι βασιλείς, όντες η αρχή του κράτους δεν εγγράφονταν στα μητρώα όπως όλοι οι υπόλοιποι που ήμασταν “υπήκοοι” τους. Τώρα πια ονομαζόμαστε πολίτες).

Αυτά λοιπόν αρνήθηκε ο τέως και του αφαιρέθηκε η ιθαγένεια…

Επειδή βέβαια τα γνωρίζουν όλα  αυτά οφείλουν να απαντήσουν γιατί θα πάνε  στη κηδεία του  όντας  βουλευτές  και υπουργοί οι οποίοι έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και αυτό που κάνουν ισοδυναμεί με ευθεία αμφισβήτηση του Συντάγματος.

Ο Θανάσης Πετράκος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ