Η ΛΑ.Ε. – Ανυπότακτη Αριστερά καλεί στην συγκέντρωση της 17/1 στα Πετράλωνα για την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν

Η ΛΑ.Ε. – Ανυπότακτη Αριστερά καλεί στην συγκέντρωση της 17/1 στα Πετράλωνα για την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν

Δέκα χρόνια μετά την ρατσιστική δολοφονία στα Πετράλωνα του Πακιστανού εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής, οι συνεχείς κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη των δολοφόνων του και στην συνολική καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, η ίδια η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει θεσμικά στην πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες ένα πολύ σημαντικό μέρος της ρατσιστικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής, έχοντας αναλάβει, μαζί με την Τουρκία, τον ρόλο του χωροφύλακα μιας απροσπέλαστης Ευρώπης – Φρούριο απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της παγκοσμιοποιημένης φτώχειας που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προκάλεσαν ή υπέθαλψαν: Εκατοντάδες πρόσφυγες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου και στα σύνορα του Έβρου από παράνομα pushbacks που πραγματοποιεί το Λιμενικό σε συνεργασία με την FRONTEX, ή από παράνομες απελάσεις υπό την απειλή όπλων στον Έβρο. Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες βρίσκεται υπό διωγμό και η ζωή των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους έχει γίνει ακόμα πιο αφόρητη.

Η κυβέρνηση έχει δώσει ουσιαστικά το ελεύθερο στην αστυνομία να πυροβολεί και να σκοτώνει Ρομά για ασήμαντες αφορμές, παρεμβαίνοντας ενεργά στη δικαστική διαδικασία υπέρ των δολοφόνων και επιβραβεύοντας τις δυνάμεις καταστολής με προνόμια και επιδόματα. Η ΝΔ, διεκδικώντας για τον κόμμα της τις ψήφους του ναζιστικού, φασιστικού και ακροδεξιού συρφετού,  κλείνει το μάτι στους βασιλοχουντικούς, κηδεύοντας τον έκπτωτο Κωνσταντίνο Γλύκσμπουργκ κάθε άλλο παρά ως ιδιώτη.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα, επαναλαμβάνεται στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής, με κίνδυνο πολλά από τα ηγετικά στελέχη της να πέσουν στα μαλακά, ή ακόμα και να αθωωθούν. Στην πραγματικότητα, ο αγώνας για την δικαίωση του Σαχζάντ Λουκμάν και του κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη που σκοτώθηκε στο Αιγαίο ή τον Έβρο δεν τελείωσε ποτέ.

Τιμώντας την μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν και ως συνέχεια του αγώνα για την πραγματική δικαίωση του, η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες την Τρίτη  17/1 στην πλατεία Μερκούρη στα  Πετράλωνα, στις 6μμ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν.

  Το Γραφείο Τύπου 15.1.2023