Τα φοιτητοδικεία και η στοχοποίηση αγωνιστών φοιτητών από τους εντολοδόχους της κυβέρνησης θα πέσουν στο κενό

Τα φοιτητοδικεία και η στοχοποίηση αγωνιστών φοιτητών από τους εντολοδόχους της κυβέρνησης θα πέσουν στο κενόΦιάσκο η απόπειρα Κεραμέως για κατάργηση της ανεξαρτησίας των φοιτητικών συλλόγων. Σε απειλές για πειθαρχικά κατά δύο στελεχών της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς καταφεύγουν διοικήσεις στο ΕΜΠ για να κάμψουν την φοιτητική αντίσταση.
Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταγγέλλει τον αυταρχικό παροξυσμό του Κοσμήτορα της Σχολής ΕΜΦΕ ΕΜΠ Σ. Κουρκουλή που στην απέλπιδα προσπάθειά του να επιβάλει τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία της κυβέρνησης, ενάντια στη βούληση των συλλόγων των φοιτητών, απειλεί με πειθαρχικές διώξεις δύο πρωτοπόρους αγωνιστές, το μέλος της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς Βαγγέλη Καλιντεράκη και το μέλος του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς Ορέστη Τριανταφύλλου.

Η απόπειρα της κυβέρνησης να καταλύσει τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την αυτονομία των φοιτητικών συλλόγων και τους μετατρέψει σε υποτακτικές ενώσεις προσώπων με ενιαία ψηφοδέλτια και δοτούς «εκπροσώπους» έχει ήδη καταλήξει σε παρωδία. Μετά τα πρωτοφανή επίπεδα αποχής σε σχολές όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ανάκληση των εκλογών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη μη διεξαγωγή εκλογών σε 8 από τα 9 τμήματα της ΑΣΟΕΕ, στο ΕΜΠ οι εκλογές ακυρώθηκαν σε 8 από τις 9 σχολές, αφού δε βρέθηκαν ούτε οι ελάχιστοι πρόθυμοι φοιτητές να συγκροτήσουν εφορευτικές επιτροπές. Αυτό, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ακόμη και του Πρύτανη που δεν δίστασε να αναλάβει ο ίδιος το πικρό έργο της προώθησης των κυβερνητικών στόχων και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα στους φοιτητές με εκκλήσεις για συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές!

Ο μόνος Κοσμήτορας που προχώρησε στην διαδικασία είναι ο Σ. Κουρκουλής, Κοσμήτορας της Σχολής ΕΜΦΕ, που έχει αναλάβει τη σταυροφορία της επίθεσης στο φοιτητικό κίνημα και τους «αντιφρονούντες» φοιτητές, αδειάζοντας πολιτικούς χώρους, κάνοντας απανωτά λοκ ντάουν ως μέσο φίμωσης των φοιτητών όταν αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα. Τώρα, για να επιβάλει τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία της Κεραμέως η διοίκηση της σχολής επιστράτευσε κάθε μέσο, με τραγελαφικά αποτελέσματα σε βαθμό που οι υποψηφιότητες και η εφορευτική επιτροπή να απαρτίζονται από φοιτητές με επιβλέποντα καθηγητή τον ίδιο τον Κοσμήτορα ή τέκνα καθηγητών! Το φιάσκο συνεχίστηκε από την διεξαγωγή μιας τόσο προφανώς νόθας διαδικασίας σε τέτοιο βαθμό που δεν υπήρχε καμία ταυτοποίηση του ποιος ψήφιζε, αφού δεν υπήρχε καμία δικλείδα διασφάλισης του εάν το πρόσωπο που εισέρχεται στο λινκ για να ψηφίσει είναι μέλος του εκλογικού σώματος.

Πρώτη μέριμνα του Κοσμήτορα ήταν να φιμώσει τους φοιτητές και να σπείρει την τρομοκρατία στοχοποιώντας την πρωτοπορία των αγώνων του φοιτητικού συλλόγου. Γι’ αυτό και δεν δίστασε να προβεί στην πρωτοφανή επικήρυξη φοιτητών της σχολής εκδίδοντας μετά από αιφνίδια και μυστική συνεδρίαση της ΓΣΤ, στην οποία δεν κλήθηκε να συμμετάσχει κανείς φοιτητής, ούτε είχε καν προηγηθεί ακρόαση, μια συκοφαντική και λασπολογική ανακοίνωση στοχοποίησης των δύο φοιτητών, στελεχών της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς ως δήθεν «ταραξιών» γεμάτη ασύστολα προσβλητικά ψεύδη, και απειλώντας με πειθαρχική τους δίωξη. Την ανακοίνωση αυτή δεν δίστασε να αναρτήσει στο site της Σχολής.

Η πρωτοφανής στοχοποίηση αγωνιστών φοιτητών και η δημόσια συκοφάντησή τους θα απαντηθεί από το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα. Η διοίκηση της σχολής δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αυταρχικές της μεθοδεύσεις ούτε μπορεί να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη νεολαία. Η νεολαία μάχεται για το παρόν και το μέλλον της, ενάντια σε μια κυβέρνηση που της τσακίζει την εργασιακή προοπτική, καθιστά τις σπουδές πολυτέλεια και επιχειρεί να τη φιμώσει με την αστυνομία, τα πειθαρχικά και πρακτικές δανεισμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η χούντα επικήρυξε πρωτοπόρους φοιτητές και συγκρούστηκε με μανία για να καταφέρει να διατηρήσει τις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων των φοιτητών υπό τον έλεγχο της, ώστε να ποδηγετήσει το φοιτητικό σώμα. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας των φοιτητικών συλλόγων αποτέλεσε έναν από τους βασικούς κρίκους για την συγκρότηση του μαχητικού αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος.

Η κατάπτωση ακαδημαϊκών διοικήσεων όπως στη ΣΕΜΦΕ, η στο ΑΠΘ σε εντολοδόχους της κυβέρνησης και στις πιο αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου αναδεικνύει «αλλεργία» απέναντι στις συλλογικές διεκδικήσεις της νεολαίας και τον τρόπο που οραματίζονται τα σκιάχτρα που ετοιμάζουν στην θέση των πραγματικών εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων: παθητικούς αποδέκτες των πολιτικών της διάλυσης των δημοσίων, δωρεάν πανεπιστημίων με σιγή νεκροταφείου.

Για άλλη μια φορά οι σχεδιασμοί τους θα συντριβούν μπροστά στο μαζικό και νικηφόρο κίνημα της νεολαίας. Η στοχοποίηση των αγωνιστών δεν θα περάσει! Καμία πειθαρχική δίωξη αγωνιζόμενων φοιτητών Κάτω τα χέρια από την ανεξαρτησία των φοιτητικών συλλόγων Κάτω τα χέρια από το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα και τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το Γραφείο Τύπου 13.1.2023