Γιατί δεν κερδίζουν; (του Τάσου Κανταρά)

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ;

του Τάσου Κανταρά

Βλέποντας τα προφίλ (facebook) της πλειοψηφίας των οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνεις ένα όλο και πιο φανατισμένο εκλογικό ακροατήριο (αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων βέβαια).

Εικόνα που δεν απέχει απ’ αυτή της ηγεσίας τους. Μην έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα αντιπολίτευσης για τα μεγάλα δομικά θέματα που καθορίζουν την πορεία της χώρας και τη ζωή μας, αφού μαζί με το κυβερνών κόμμα αλυσόδεσαν τη χώρα πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά για άλλα 40 χρόνια, επιδίδονται στην αντιπολίτευση της “ηθικής”. Πράγμα που δε μπορεί να ισχύσει, διότι η δομή αυτής της πολιτικής που επέλεξαν και οι δύο, εμπεριέχει στον έναν η στον άλλο βαθμό και αυτά τα φαινόμενα.

Εξάλλου οι παλιοί διαχειριστές έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και έφεση. Άρα και ένα σχετικό προβάδισμα. Και να η ψυχρολουσία! Αφού βαρούσαν τα νταούλια μέρες για την Ευθυμίου, βουλευτίνα της ΝΔ που εισέπραττε αμοιβή από τον ΕΦΚΑ ενώ είναι βουλευτής (η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμο, δε γνωρίζω πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι) και ενώ αυτές τις τονωτικές ψαριές για το φανατισμένο ακροατήριο τις “ψαρεύει” συνήθως ο κ. Πολάκης, έρχεται η είδηση (μπορεί να πείς γαλάζια πολακική απάντηση) από μέρους της ΝΔ τώρα, πως την ίδια ακριβώς δουλειά κάνει και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (αν δε με απατά η μνήμη μου προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη παράδοση κι αυτό σ’ αυτά τα φαινόμενα)!

Απογοήτευση στο ακροατήριο! Η ομοιότητα δε ξεπερνιέται με τίποτα. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, στις εκλογικές αναμετρήσεις συνήθως προηγείται το ορίτζιναλ άλογο, γιατί κερδίζει συνήθως και από ένα κοινό που κινείται στα πλαίσια του συστήματος και δε συμμερίζεται αφοριστικές αντιλήψεις. Εμείς αν μη τι άλλο δε θα αγχωθούμε καθόλου για το ποιός θα κερδίσει.

Παρακαλούμε και εργαζόμαστε για το “κανένας από τους δύο”, προσπαθώντας ταυτόχρονα για την καλύτερη επιλογή μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Σίγουρα πληρώνουμε μαζί με τους πολλούς τα σπασμένα των πολιτικών τους, αλλά τουλάχιστον ας διασκεδάσουμε και με τα αδιέξοδα τους, κυρίως γιατί τροφοδοτούν έτσι κι αλλιώς τις μελλοντικές αναταράξεις!