Ανυπότακτη Ριζοσπαστική Αριστερά – 902.000 ενεργοί πολίτες αναμένουν την επανεκκίνησή της (του Κώστα Νικολάου)

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – 902.000 ενεργοί πολίτες αναμένουν την επανεκκίνησή της

 902.000 ενεργοί πολίτες (και όχι μόνο) με υπομονή, αναμένουν σήμερα την (μεγάλη) ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!! Η διαπίστωση αυτή, βέβαια, δεν είναι της φαντασίας ούτε ευσεβείς πόθοι. Πηγάζει, από αδιάψευστα στοιχεία των εκλογικών αναμετρήσεων (2015-2019) και τα οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει!!

Συγκεκριμένα

Με τον όρο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αναφορικά με τα άτομα, εννοούμε, καταρχήν όλους (2.246.000) που το 2015 συμμετείχαν στην άνοδο και εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και που: στη συνέχεια (μετά την αρχηγική τούμπα) δεν ταυτίστηκαν με τις (προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες) του κ. Α. Τσίπρα και φυσικά δεν ακολούθησαν, τον αρχηγικό και μεταλλαγμένο πλέον ΣΥΡΙΖΑ.          

902.000 (και όχι  μόνο)  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ (ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ως συλλογικό κόμμα που ήταν και λειτουργούσε έως το 2015) ενέπνεε – ενεργοποιούσε και τον εμπιστεύτηκαν 2.246.000 πολίτες!! Μετά την στροφή (τις μεταλλάξεις και την μετεξέλιξη σε προσωποπαγές κόμμα) έχασε: (α) απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που κατείχε (β) 902.000 όπου δεν τον ψήφησαν (γ) ακόμα και όσοι τον ακολούθησαν (1.344.000) η πλειοψηφία αυτών (κατά τα κοινώς λεγόμενα) δεν τον αξιολόγησαν θετικά, αλλά τον ψήφησαν…. αναγκαστικά, ως μη έχοντας άλλη επιλογή και ως το μικρότερο κακό!!! Επομένως, 902.000 (και όχι μόνο) παρέμεναν Ριζοσπαστική Αριστερά.

Αποδείξεις

Το γεγονός ότι (στις εκλογές του 2019) η Ν.Δ αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 902.000  ψήφους, δεν συνιστά απαραίτητα (όπως λέγεται) και μεταστροφή του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά!!! Αντίθετα, τα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή και τα λεγόμενα αυτά, δεν είναι παρά προφάσεις εν αμαρτίαις, εκπορεύονται από την (ομάδα) Τσίπρα, η οποίοι με τον τρόπο αυτό, θέλουν να δικαιολογήσουν, τις δικές τους ανακολουθίες- μεταλλάξεις και μεταστροφές!!

Εκλογές του 2019

Από τα αποτελέσματα των εκλογικών (2015-2019) και που αποτυπώνονται στον (ΠΙΝΑΚΑ1) προκύπτει: αυτό που οδήγησε τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα και στην κυβέρνηση, ΔΕΝ οφείλεται στην άνοδο σε ψήφους (ουσιαστικά η ΝΔ παρέμεινε  στα ίδια χαμηλά επίπεδα του 2015 – με μικρή αύξηση μόνο 154.000 ψήφων!!) ΑΛΛΑ, στην διάλυση του (μεταλλαγμένου) ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απώλεσε το 40,2% (902.000) και που έπεσε, κάτω και από τα επίπεδα της ΝΔ του 2015!!

ΠΙΝΑΚΑΣ1:  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 – 2019

 Που πήγαν οι  (απώλειες) του ΣΥΡΙΖΑ;

 Είναι καταφανές (ΠΙΝΑΚΑ1) ουδείς από τους 902.000 (απώλειες) του ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε δεξιά και προς την ΝΔ. Οι + 154.000 περισσότεροι ψήφοι της ΝΔ, καλύπτονται από τα όμορα (λοιπά σχήματα) τα οποία και αυτά είχαν ανακατατάξεις και μεγάλες απώλειες!! Το ΠΑΣΟΚ παρέμενε στα ίδια επίπεδα του 2015, καθώς και τα κόμματα της κομμουνιστικής αριστεράς (ΚΚΕ – λοιποί) το ίδιο. Επομένως, οι 902.000 (απώλειες) του ΣΥΡΙΖΑ ψήφησαν: οι 384.000 εξ αυτών ψήφησαν (νέα κόμματα) προερχόμενα επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι 525.000 κανέναν, καθόσον, αισθάνθηκαν (προδομένοι & «ορφανοί») και απείχαν από τις εκλογές!

 Στους (πρώην) ΣΥΡΙΖΑ – οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ

 Ναι μεν, τα νέα κόμματα (προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ) εισέπραξαν το 43% των απωλειών του (μεταλλαγμένου) ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο (ως συνεχιστές) δεν κατάφεραν να εισπράξουν το σύνολο των απωλειών αυτών!! Και παρά το γεγονός ότι, εν προκειμένω να συνεχίσουν το έργο – που εγκατέλειψε η ομάδα Τσίπρα, άφησαν πίσω τα προσωπικά οφέλη και εγκατέλειψαν όλα τα αξιώματα, υπουργεία, βουλευτικές έδρες, κυβερνητικές θέσεις κλπ, που κατείχαν!!! Παρά ταύτα, όμως, για το ότι 525.000 (αριστεροί πολίτες) απείχαν από τις εκλογές, βαραίνουν και τις ηγεσίες αυτών!!!

Τρεις λόγοι – αποχής 525.000 αριστερών

Πρώτος λόγος, οι μεταστροφές και οι φιλοδοξίες (της ομάδας Τσίπρα) απαξίωσαν το πρώτη φορά αριστερά – απώλεσαν το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα – πλήγωσαν βαθύτατα τον κόσμο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!

Δεύτερος λόγος, τα νέα κόμματα (προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ) αν και γέννημα της ίδιας μήτρας, εντούτοις, δεν έγινε κατορθωτό να συνεχίσουν (όλοι μαζί) τον αγώνα και το έργο, που εγκατέλειψε η (ομάδα) Τσίπρα!!

Τρίτος λόγος, στα προεκλογικά τους πρόγραμμα (ορισμένα) από τα νέα κόμματα αυτά, προστέθηκαν νέα αιτήματα (πέραν των υιοθετημένων και ξένα προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) και που οδήγησε στην αποχή.

 Συμπερασματικά

 Με ευθύνη της (ομάδας) Τσίπρα:

(α) διέλυσαν το ΣΥΡΙΖΑ και γενικά του χώρο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

(β) επανέφεραν την ΝΔ, μάλιστα με 1.873.000 ψήφους (δηλαδή ποσοστό 18,75% των εγγεγραμμένων – τα χαμηλότερα στην ιστορία) ξανακυβερνά και ανενόχλητη συνεχίζει το προσφιλές έργο: απαξίωση και δεσμά για τον κόσμο της εργασίας – πλήρη ασυδοσία και αισχροκέρδεια στους ολιγάρχες!!

(γ) τέλος, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται ανήμπορος (χωρίς – ουσιαστικό – αντιπολιτευτικό λόγο) και ανίκανος να αντιμετωπίσει τις επιθετικές πολιτικές της ΝΔ, σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού!!

 Στην επανένωση της ΡΙΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η ελπίδα

 Με βάση τα παραπάνω, η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να ανακόψει τις επιθετικές πολιτικές της ΝΔ. Τα νέα κόμματα (προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ) έχουν το ηθικό πλεονέκτημα και είναι τα μόνα που μπορούν να επανενεργοποιήσουν (και τα 2.246.000 –  που ψήφησαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015) να ανατρέψουν την σημερινή κατάσταση και να ανοίξουν δρόμους, για προοδευτικές κυβερνήσεις, φιλικά προσκείμενες στον κόσμο της εργασίας και όλου του λαού.

Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν (τα κόμματα αυτά) να βρουν κοινό τόπο για να δώσουν τη μάχη (όλοι μαζί) κάτι, όπως διαφαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει. Οι συζητήσεις γύρω από το θέμα αυτό είναι έντονες, η αναζήτηση για κοινό τόπο προέρχεται από όλους τους χώρους, το κλίμα για ενότητα και κοινή δράση είναι στο καλύτερο σημείο, επομένως, αυτό που αναμένεται (και που με υπομονή περιμένουν 902.000 -και όχι μόνο- ενεργοί πολίτες) είναι και η επίσημη – δημόσια εμφάνιση.

 ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ –  Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ

   Νικόλαου Κώστας   Ιανουάριος 2023 

  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ