Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η αυθαιρεσία στο πρόσωπο των κρατουμένων

Να μην υπάρξει νεκρός  κρατούμενος απεργός πείνας – Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η αυθαιρεσία στο πρόσωπο των κρατουμένων

Για άλλη μια φορά κινδυνεύει να υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας στη χώρα μας από τον κυνισμό της κυβέρνησης και τη στέρηση δικαιωμάτων που τείνει να γίνει κανονικότητα στις φυλακές. Ο κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου βρίσκεται από τις 19/12/2022 σε απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να του γνωστοποιηθούν οι λόγοι της μεταγωγής του κατά την ίδια μέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, καθώς και να επιστραφεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο κρατούμενος δεν βαρύνεται με πειθαρχικές τιμωρίες και είναι προφανές ότι η δυσμενής και αναιτιολόγητη μεταγωγή του σε μια υπερπλήρη φυλακή γίνεται εκδικητικά λόγω της ενεργού συμμετοχής του στην επιτροπή αγώνα των κρατουμένων της Δ’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Σήμερα η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου είναι με βάση το ιατρικό  προσωπικό οριακή.

Τυχόν νεκρός απεργός πείνας στα χέρια της Πολιτείας θα σημάνει οριστικό εκτροχιασμό της χώρας μας από τα κεκτημένα δικαιώματα και εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Ιδίως όταν η αυθαιρεσία και η εκδικητική στέρηση δικαιωμάτων από την πλευρά του διοικητικού μηχανισμού είναι τόσο προφανής και επαναλαμβανόμενη σε τόσες περιπτώσεις.

Να μη φτάσουμε σε σημείο μη επιστροφής. Να γνωστοποιηθούν λόγοι της μεταγωγής, να σταματήσει η εκδικητική μεταγωγή του κρατούμενου.

Το Γραφείο Τύπου 4.12.2022