Προκαλούν το λαϊκό αίσθημα αφήνοντας ελεύθερο τον αστυνομικό δολοφόνο του Κώστα Φραγκούλη

Δελτίου Τύπου

Προκαλούν το λαϊκό αίσθημα αφήνοντας ελεύθερο τον αστυνομικό δολοφόνο του Κώστα Φραγκούλη

Λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο εκτελεστής αστυνομικός αφήνεται ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.

Πρόκειται για προκλητική μεροληψία που για άλλη μια φορά δείχνει ότι το βαθύ κράτος προστατεύει «τα δικά του παιδιά» της αστυνομίας ακόμη και όταν δολοφονούν παιδιά. Κι όλα αυτά, ενώ σήμερα ασκήθηκε σε βάρος του αστυνομικού συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Προστίθεται στο μακρύ ιστορικό της ατιμωρησίας και της μεροληπτικής αντιμετώπισης των αστυνομικών για τις εγκληματικές πράξεις τους, την αστυνομική βία, αυθαιρεσία και τις παραβιάσεις δικαιωμάτων. Η διαχρονική προνομιακή μεταχείριση της αστυνομίας ακόμη και σε κρατικές δολοφονίες, όπως στην περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ή του Ζακ Κωστόπουλου, προβληματίζει για την κατάσταση του  δικαστικού μηχανισμού.

Η απελευθέρωση του δολοφόνου του Κώστα Φραγκούλη αποτελεί πρόκληση για τη νεολαία και το λαϊκό αίσθημα, ιδίως συγκρινόμενη με την επικίνδυνη ποινική σκλήρυνση που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές τάξεις, η νεολαία, οι λαϊκοί αγωνιστές, αλλά και ειδικά  περιθωριοποιημένες ομάδες όπως οι Ρομά, που η αυθαίρετη προφυλάκιση χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις, οι αυθαίρετες καταδίκες, η επιβολή εξοντωτικών ποινών, αποτελούν συνήθεις περιπτώσεις για πολύ μικρότερα και μικρότερης απαξίας αδικήματα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει από την αρχή δώσει τον τόνο της αμέριστης υποστήριξης των δολοφόνων του Κώστα Φραγκούλη, με αποκορύφωμα το ντροπιαστικό επίδομα των 600 ευρώ που ανακοινώθηκε την ημέρα της δολοφονίας.

Η ατιμωρησία της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, η νομιμοποίηση της καταστολής και των κρατικών δολοφονιών δεν θα περάσουν!

Με μαζικό κίνημα ξηλώσουμε τους δολοφονικούς μηχανισμούς της ΕΛΑΣ και τον κρατικό αυταρχισμό.

Το Γραφείο Τύπου 20.12.2022