Νέες εξαγγελίες για παροχές από Μητσοτάκη… Προεκλογικά ψίχουλα και ψέματα

Νέες εξαγγελίες για παροχές από Μητσοτάκη..Προεκλογικά ψίχουλα και ψέματα.

Στη συζήτηση για τον πρϋπολογισμό ο πρωθυπουργός ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και ψέμματα.
Παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας με ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνικές παροχές, δηλαδή μια άλλη πραγματικότητα, που επειδή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πληθωρισμού λόγω εξωγενών παραγόντων, η κυβέρνηση του κάνει και νέες παροχές
Οι παροχές αυτές [?] αποτελούν προσβολή στη νοημοσύνη αλλά και στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού,με δεδομένο ότι είναι ψίχουλα, δεν δίνονται σε όλους,{ ο αριθμός είναι μικρότερος από τα 8,2 εκατομμύρια, που αναφέρουν} δεν καλύπτει στοιχειωδώς τις αυξήσεις του κόστους ζωής και ισχύουν για ένα εξάμηνο, δηλαδή την προεκλογική περίοδο.
Συγκεκριμένα
– Το ποσόν των 22 ευρώ τον μήνα που δίδεται για μονομελές νοικοκυριό, ή 32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά είναι ελάχιστο μπροστά στις αυξήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, φτάνουν το 25%-30% {στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ}.
-Η διαδικασία χορήγησης μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είναι δύσκολη, ιδιαίτερα για άτομα μεγάλης ηλικίας και το ποσόν μειώνεται όταν δίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, δηλαδή είναι 17,6 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και 25,6 για ζευγάρι!
-Από την κάρτα αποκλείονται όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 16000 ευρώ μεικτά για μονομελές νοικοκυριό και 24000 ευρώ μεικτά για ζευγάρι, άρα αποκλείεται ένα πολύ σημαντικό ποσοστό μισθωτών και συνταξιούχων, που αποτελούν τα συνήθη υποζύγια του άδικου φορολογικού συστήματος.
-Το συνολικό κόστος του μέτρου είναι 600 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν ασήμαντο σε σχέση με την προβλεπόμενη στον προϋπολογισμό αύξηση των φορολογικών εσόδων , που προέρχεται κυρίως από την φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και θα φτάσει τα 6,7δις!!!
-Ο πρωθυπουργός είπε θριαμβολογώντας, ότι τα χρήματα θα δοθούν από την φορολόγηση των κερδών των διϋλιστηρίων. Η δήλωση αποτελεί άλλη μία πρόκληση, όταν είναι γνωστό, ότι τα κέρδη των διϋλιστηρίων από την αισχροκέρδεια είναι 3δις, ενώ τα χρήματα που θα δοθούν είναι 600 εκατομμύρια ευρώ.!!!
Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει σταθερά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν επαίτη δίνοντας ψίχουλα. Αντί να δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να καταργήσει τον ΦΠΑ και να βάλει πλαφόν στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, να μειώσει δραστικά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, προσπαθεί με προεκλογικές ελεημοσύνες να κοροϊδέψει τον λαό.
Δεν πείθει όμως πλέον κανένα. Ο λαός με τους αγώνες του θα προστατέψει το εισόδημα του, που λεηλατείται και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.

Το Γραφείο Τύπου 19.12.2022