ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Ελλάδα αλληλοκαταγγέλλονται αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν μαζί αποφάσεις που θεσμοθετούν και ενισχύουν την διαφθορά

  • ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Στην Ελλάδα αλληλοκαταγγέλλονται αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν μαζί αποφάσεις που θεσμοθετούν και ενισχύουν την διαφθορά.

Τις τελευταίες ημέρες τα σκάνδαλα και τα φαινόμενα διαφθοράς στο  Ευρωκοινοβούλιο κυριαρχούν στην επικαιρότητα και διαρκώς αυξάνονται, όμως τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, ενώ αλληλοκαταγγέλλονται, υπερασπίστηκαν και ψήφισαν από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο αποφάσεις που θεσμοθετούν και ενισχύουν την διαφθορά.

Συγκεκριμένα ψήφισαν  και υπερασπίστηκαν την ικανότητα των λόμπι  να επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα ως ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

 Τα λόμπι όμως, στα οποία συμμετέχουν επιχειρηματικοί όμιλοι, ΜΚΟ ή πολιτικά πρόσωπα είναι οι βασικοί ιμάντες προώθησης των συμφερόντων  μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι μέσω αυτών  διαμορφώνουν προς όφελος τους την κοινοτική νομοθεσία, εις βάρος φυσικά των λαών  και των εργαζομένων.

 Η περίπτωση Καϊλή με το Κατάρ (στην οποία εμπλέκονται και άλλοι) είναι χαρακτηριστική. Το γεγονός ότι στο ψήφισμα αναφέρεται ότι πρόκειται για μεμονωμένα  περιστατικά διαφθοράς και ότι θα  ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Μητρώο Διαφάνειας), αποτελεί κοροϊδία των λαών και ιδιαίτερα του ελληνικού λαού από όσους το ψήφισαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση), με δεδομένο ότι είναι οι ίδιοι μηχανισμοί, που  χρησιμοποιήθηκαν  και  χρησιμοποιούνται για την προώθηση των συμφερόντων, τις συναλλαγές και ουσιαστικά θεσμοθετούν την διαφθορά.

 Το συμπέρασμα από όλα αυτά που εξελίσσονται σήμερα  είναι ότι η ίδια η ΕΕ και οι θεσμοί της είναι δομημένοι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων  και η μόνη λύση είναι η ανατροπή και η διάλυση της.

Το Γραφείο Τύπου. 17.12.2022