Πρόσληψη γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ από την αγορά

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επανάφερε το θέμα της πρόσληψης γενικών διευθυντών του ΕΦΚΑ από την αγορά και αυτή τη φορά η εισήγηση εγκρίθηκε.

Θυμίζουμε ότι με νόμο του κ. Χατζηδάκη προβλέπεται η πρόσληψη γενικών διευθυντών από την αγορά για τον ΕΦΚΑ κάτι που θα αποτελέσει πιλότο και για άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Το θέμα έφερε για συζήτηση ο διοικητής του ΕΦΚΑ πριν από μία εβδομάδα στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και μετά την καθολική αντίδραση όλων των μελών του Δ.Σ. το απέσυρε. Ωστόσο μέσα σε μία εβδομάδα «πείστηκαν» οι διαφωνούντες και εγκρίθηκε με πλειοψηφία 8 έναντι 3 η πρόσληψη 24 γενικών διευθυντών από το δημόσιο ή από τον ιδιωτικό τομέα με μισθούς της τάξης των 8.000 €.

Πέρα από το υπέρογκο της αμοιβής το πιο σοβαρό είναι ότι νευραλγικές υπηρεσίες του μεγαλύτερου οργανισμού της χώρας, του οργανισμού που διαχειρίζεται το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα ιδιωτικοποιούνται και περνάνε σε ιδιωτικά χέρια και σε ανθρώπους η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι άσχετη με το αντικείμενο.

Η εξέλιξη αυτή  έρχεται αμέσως μετά την ιδιωτικοποίηση του έργου της έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων οι οποίες βγαίνουν πλέον και από ιδιώτες. Η απόφαση αυτή πέρα από το ότι ιδιωτικοποίησε τις υπηρεσίες συντάξεων έχει δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων είναι λάθος.

Οι θέσεις γενικών διευθυντών που θα προκηρυχθούν είναι:

12 θέσεις γενικών διευθυντών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού σε όλη την Ελλάδα, 4 θέσεις γενικών διευθυντών Συντάξεων, Συντάξεων Δημοσίου Τομέα, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και Διεθνούς Συνεργασίας, 1 θέση γενικού διευθυντή Εισφορών 7 θέσεις γενικών διευθυντών στις Γενικές Διευθύνσεις Ελέγχων, Παροχών και Υγείας, Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών και Διαχείρισης Λειτουργίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Ανάπτυξης και Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης.