Η κυβέρνηση έχει τα χέρια της βαμμένα με το αίμα του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Η κυβέρνηση έχει τα χέρια της βαμμένα με το αίμα του 16χονου Κώστα Φραγκούλη
Το ποτήρι των δολοφονιών από την αστυνομία ξεχείλισε!
Όλοι και όλες στην παλλαϊκή διαδήλωση σήμερα 13/12, 19.00 Προπύλαια

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη που δολοφονήθηκε με πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό σε καταδίωξη, επειδή έφυγε από ένα βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ.
Ένας ανήλικος είναι νεκρός για 20 ευρώ. Για αυτό το έγκλημα υπάρχουν ευθύνες.
Δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός ανηλίκου από αστυνομικούς. Τα ψεύδη που διαχέει η ΕΛΑΣ για να πέσουν οι αστυνομικοί στα μαλακά, περί δήθεν εμβολισμού κ.ά. έχουν ήδη καταρριφθεί. Η ΕΛΑΣ επανέλαβε τις δολοφονικές πρακτικές που οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη ένα χρόνο πριν αποδεικνύοντας το δολοφονικό χαρακτήρα του δόγματος της αστυνομικής ασυδοσίας, αλλά και του κοινωνικού ρατσισμού που αποτιμά τις ζωές των Ρομά ως μικρότερης αξίας.
Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να λογοδοτήσει. Είναι ο Υπουργός ΠροΠο που αντί για την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη «συμπαραστάθηκε» στους αστυνομικούς που τον σκότωσαν, δίνοντας το πράσινο φως για τέτοιες πρακτικές.
Είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που την ίδια την ημέρα του πυροβολισμού του Κώστα Φραγκούλη ανακοίνωσε μπόνους για να επικροτήσει τις πρακτικές της ΕΛΑΣ.
Είναι η κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει ένα σώμα πραιτοριανών, που χτυπά ανεξέλεγκτα νεολαίους και διαδηλωτές, βασανίζει στα κρατητήρια και δολοφονεί. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική της κυβέρνησης για να καταλύσει τις λαϊκές ελευθερίες, να επιβάλει το φόβο και να φιμώσει τις λαϊκές αντιδράσεις με τη βία και τον αυταρχισμό.
Ο κατάλογος των θυμάτων της αστυνομικής βίας πρέπει να σταματήσει εδώ. Δικαιοσύνη για τον Κώστα Φραγκούλη, τον Νίκο Σαμπάνη, τον Βασίλη Μάγγο, τον Ζακ Κωστόπουλο, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τόσους ακόμη ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από χέρι αστυνομικού.
ΩΣ ΕΔΩ!
Με μαζικούς παλλαϊκούς αγώνες να βάλουμε τέλος στο δολοφονικό αυταρχισμό της κυβέρνησης των υποκλοπών, της φτώχειας και της βίας.
Όλοι και όλες σήμερα στη διαδήλωση 19.00 Προπύλαια.

Το Γραφείο Τύπου 13.12.2022