Συναυλία συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς

Η ελληνική κοινωνία που βγήκε τραυματισμένη από τα μνημόνια και την πανδημία, βρίσκεται μπροστά σε μια διαρκή πρόκληση που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Ένα αγεφύρωτο χάσμα φαίνεται να χωρίζει την ασύδοτη λειτουργία της αγοράς από την διαδικασία φτωχοποίησης του μεγαλύτερου τμήματος των Ελλήνων πολιτών.

Στο επίκεντρο όλων αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ξανά το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των φορολογούμενων, αντί να στηρίξουν την ανάπτυξη του τόπου, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική συγκυρία για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό αντίκτυπο των στρατηγικών σχεδιασμών τους. Την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν, μια νέα γενιά κόκκινων δανείων απειλεί να αφαιρέσει την πρώτη κατοικία από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προς όφελος κερδοσκοπικών funds που έχουν ανάγει σε επιστήμη την αναλγησία επειδή η κρίση είναι η ευκαιρία τους.

Σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο του Τραπεζικού συστήματος, διεκδικούμε:

  • Τράπεζες στην υπηρεσία των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
  • Στήριξη της πρώτης κατοικίας και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς με τη συμπαράσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων και συλλογικών φορέων, αντιστεκόμαστε δυναμικά και δίνουμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απώλεια των θέσεων εργασίας και την φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας και τραγουδάμε γιατί ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι υπόθεση όλων μας.

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα, η αλληλεγγύη θα ζεστάνει τις καρδιές μας. 

Θα είμαστε όλοι εκεί.