Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποχαιρετά τον αγωνιστή της Αριστεράς Βασίλη Γιολδάση

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποχαιρετά τον αγωνιστή της Αριστεράς, του συνεταιριστικού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βασίλη Γιολδάση, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Βασίλης Γιολδάσης  γεννήθηκε στο Κεντρικό Άρτας το 1950. Ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στην Άρτα και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
Ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, για την οποία είχε συλληφθεί και βασανίστηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Είχε μία μακρά αγωνιστική διαδρομή στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Υπηρέτησε το Συνεταιριστικό Κίνημα της περιοχής ως εργαζόμενος και αιρετός της Ε.Α.Σ.Α – Φ  αλλά και ως αντιπρόσωπος στις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις.
Από τα πλέον ενεργά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Άρτα, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων για 8 χρόνια (1998 – 2006) ως επικεφαλής της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» και στη συνέχεια Νομαρχιακός Σύμβουλος Άρτας από το 2006 έως το 2010, ως επικεφαλής της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ». Υπήρξε επίσης αντιπρόσωπος στην Τ.Ε.Δ.Κ Ν. Άρτας και στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε
Παράλληλα, πλούσια ήταν η δράση του ως  μέλος Δ.Σ σε Επιστημονικούς Φορείς (Σύλλογος Γεωπόνων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο – Παράρτημα Ηπείρου, κ.α)
Συλλυπητήρια, δύναμη και κουράγιο  στη σύντροφο της ζωής του Ελένη και στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, 12/12, στις 11:00 πμ στην εκκλησία του Παντοκράτορα στην Άρτα

Αθήνα 11/12/2022

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ