Δράση Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς Α’ Αθήνας για την ακρίβεια σε κεντρικά Super Market

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου μέλη της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς Α’ Αθήνας οργάνωσαν παρεμβάσεις έξω από μεγάλα super market της οδού Πατησίων, συζήτησαν με τους ανθρώπους που πήγαν να κάνουν τις προμήθειες της εβδομάδας και μοίρασαν ανακοινώσεις με τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς κατά της ακρίβειας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση. Καθολική ήταν η διαπίστωση του κόσμου της δουλειάς ότι ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνει για να αγοράσουν ούτε τα στοιχειώδη και ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει με το καλάθι του νοικοκυριού.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς συζήτησαν τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς Α’ Αθήνας και μοίρασαν φυλλάδιο.


Α’ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα και στα ενοίκια αυξάνει αλματωδώς τους τελευταίους μήνες, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα και δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης στις φτωχές λαϊκές οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ακόμα και στέγη, τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Οι ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, δεν έπεσαν από τον ουρανό και δεν αποτελούν παροδικό φαινόμενο, όπως ισχυρίζεται ψευδώς η κυβέρνηση και τα φιλικά της – καλοταϊσμένα από αυτή – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι η ασύδοτη δίψα και το αδίστακτο κυνήγι για κέρδη των δυνάμεων του κεφαλαίου, που συνεχώς κλιμακώνεται, με την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης, που εκτινάσσουν την ακρίβεια.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η σύνδεση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με το διεθνές χρηματιστήριο ενέργειας εκτίναξε σε εξωφρενικό βαθμό τις τιμές τους προς τα πάνω, αρκετά πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συνεπώς, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, που μετακυλίεται σε όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και παρέχει τεράστιες δυνατότητες κερδοσκοπίας, είναι κυβερνητική επιλογή και όχι καταρχήν αποτέλεσμα μιας διεθνούς κρίσης, όπως ισχυρίζεται σήμερα η ΝΔ. Η αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στις ΝΑΤΟϊκές κυρώσεις οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, προς όφελος του κατά πολύ ακριβότερου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που θα πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές.

  • Δραστική μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων,μηδενισμό ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών.
  • Καθορισμό ανώτατων τιμών σε προϊόντα που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και διατροφής των λαϊκών στρωμάτων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς , συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και επιπλέον θεσμοθέτηση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.
  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειας σε χονδρική και λιανική. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Εθνικοποίηση της ΔΕΗ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.