Απομονωμένη η κυνική κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στην ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου συγκάλυψης του παρακράτους των υποκλοπών!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς

Με διαδικασίες express προχωρά η κυβέρνηση στην εισαγωγή στην Ολομέλεια και ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών». Η επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, παρά την πολιτική της απομόνωση και τα πυρά που έχει δεχθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητες αρχές, επιστημονικούς φορείς και διεθνείς οργανισμούς, αποκαλύπτει τις πραγματικές της στοχεύσεις. Ότι μόνος της στόχος είναι να συγκαλύψει το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και να νομιμοποιήσει τον παρακρατικό μηχανισμό εκτροπής που έχει στήσει.
Παρά τις αντιρρήσεις, το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε τις ελάχιστες ουσιαστικές βελτιώσεις, διατηρώντας τον πυρήνα αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών διατάξεων που νομιμοποιούν το «βαθύ κράτος» των ανεξέλεγκτων υποκλοπών:
Διατηρείται η δυνατότητα άρσης του απορρήτου για λόγους «εθνικής ασφάλειας» με διευρυμένη έννοια της «εθνικής ασφάλειας», με εισαγγελική διάταξη που εγκρίνεται αναιτιολόγητα από δεύτερο εισαγγελέα, χωρίς δικαστικό συμβούλιο, χωρίς χρονικό όριο.
Διακρίνεται προστασία και κατ’ εξαίρεση παρακολουθήσεις μόνο για πολιτικά πρόσωπα, καθιστώντας κανόνα την παρακολούθηση των πολιτών, δημοσιογράφων, δικαστών κλπ.
Προβλέπεται μόνο δυνατότητα ενημέρωσης μετά την αναγκαστική πάροδο τριετίας, μόνον αν το αποφασίσει όργανο στο οποίο πλειοψηφούν οι εισαγγελείς που ενέκριναν την άρση, διατηρώντας την επαίσχυντη κατ’ ουσίαν απαγόρευση ενημέρωσης του στόχου ώστε να μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη!
Αποκορύφωμα, η δυνατότητα «νομιμοποίησης» της απόκτησης και χρήσης από το κράτος ανεξέλεγκτων κατασκοπευτικών λογισμικών παρακολούθησης τύπου Predator, χωρίς καμία εγγύηση για τα δικαιώματα των πολιτών.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση του σχεδίου εκτροπής της κυβέρνησης, και τη νομιμοποίηση του μηχανισμού δεκάδων χιλιάδων παρακολουθήσεων, είτε με την κατάχρηση των εξουσιών της ΕΥΠ είτε ακόμη και με παράνομο λογισμικό.
Η κυβερνητική συγκάλυψη του σκανδάλου δεν πρέπει να περάσει! ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Κιναλ δεν μπορούν και δεν θέλουν να συγκρουστούν πραγματικά με την κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού. Η πολιτική του «ώριμου φρούτου» που ακολουθούν μόνο διευκολύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρά το καταστροφικό έργο του ξηλώματος των δημοκρατικών κατακτήσεων.
Επαφίεται στο λαϊκό κίνημα και την αριστερά μέσα από τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση να αντισταθούν και να βάλουν φραγμό στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και να υπερασπιστούν τις ελευθερίες.
Οι μεγάλες διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου ενάντια στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό να είναι η αρχή ενός μεγάλου δημοκρατικού κινήματος που θα κλονίσει την πολιτική της κυβέρνησης και θα ξηλώσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο.

Το Γραφείο Τύπου 9.12.2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ