Μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και έκτροπα της ΕΛΑΣ στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και έκτροπα της ΕΛΑΣ στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σε όλες τις πόλεις της χώρας έγιναν μεγαλειώδεις πορείες, ενώ σε μερικές, ανάμεσα σε αυτές και η Αθήνα, έλαβαν χώρα κάποιες από τις μεγαλύτερες πορείες της 6ης Δεκέμβρη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο δολοφονικός πυροβολισμός ενάντια στον Κώστα Φραγκούλη, μια μέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποτελεί δείκτη της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας που επικρατεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Η πρώτη απάντηση είχε δοθεί ήδη από 5/12 στην μεγάλη απογευματινή πορεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθως οι πορείες το μεσημέρι και  το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη έδωσαν μια εκκωφαντική απάντηση απέναντι στις προκλήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επιδοτεί τα εργαλεία του αυταρχισμού, την ίδια ώρα που ο κόσμος της δουλειάς στενάζει από την ακρίβεια που καλπάζει, με τα μονοπώλια της ολιγαρχίας να συνεχίζουν ρεκόρ κερδοφορίας.

Τρομοκρατημένη η ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί εντολείς της από την μαζικότητα των κινητοποιήσεων, και τη δυναμική παρουσία της νεολαίας, επένδυσαν στην καταστολή και την ασύστολη ρίψη χημικών. Μετά τη μαζικότατη διαδήλωση στην Αθήνα, ομάδες ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ έκαναν επιδρομή στην γειτονιά των Εξαρχείων κυνηγώντας περαστικούς, προβαίνοντας σε αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ για άλλη μια φορά πολίτες ξυλοκοπήθηκαν κατά την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα έχουν καταγραφεί σε βίντεο αστυνομικοί να ρίχνουν χωρίς καμία απολύτως αφορμή δύο βομβίδες δακρυγόνου μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας σε κλειστό χώρο, πρακτική επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Είχε προηγηθεί η ασύστολη ρίψη χημικών στη Θεσσαλονίκη την προηγουμένη που οδήγησε μέχρι και ένα βρέφος 13 μηνών, που βρισκόταν με τους γονείς του σε περίπατο, στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων! Αλλά και ο σοκαριστικός ξυλοδαρμός του πατέρα του Κώστα Φραγκούλη το πρωί της 6ης Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν ακόμη η κατάσταση της υγείας του 16χρονου παραμένει άγνωστη.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Η διαχρονική και εντεινόμενη πολιτική κάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη βία και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας, αποτελεί την απόδειξη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία.

Οι μεγαλειώδεις πορείες της 6ης Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα έρχονται σε συνέχεια τόσο της μεγάλης απεργίας στις 9/11, όσο και των μεγάλων πορειών της επετείου του Πολυτεχνείου και είναι έναυσμα για μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζική κινητοποίηση.

Να αντισταθούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τη μηχανή καταστολής και παρακολουθήσεων που έχει στήσει για τα τσακίσει του λαϊκούς αγώνες!

                                                               Το Γραφείο Τύπου 7.12.2022