«Αγνοεί» η ΕΛΑΣ την σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου

Είναι κοινό μυστικό ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του υπ. Δημοσίας Τάξης όσο και η ηγεσία της ΕΛΑΣ σε κάθε περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας επιχειρούν να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών οργάνων.

Όμως στην περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο. Συγκεκριμένα ενώ είναι γνωστό ότι ο σοβαρός τραυματισμός του 16χρονου είναι αποτέλεσμα του πυροβολισμού από αστυνομικό η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση της αποδίδει ουσιαστικά τον τραυματισμό του νεαρού στην πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε τοιχίο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ…».

Αν λοιπόν κάποιος διαβάσει την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και δεν έχει ενημερωθεί θα νομίσει ότι απλώς οι αστυνομικοί πυροβόλησαν «γενικώς» με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να πέσει σε τοίχο και εξαιτίας της σύγκρουσης να τραυματιστεί.

Επιχειρεί δηλαδή να συγκαλύψει το γεγονός ότι ο νεαρός δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού και αυτός είναι ο λόγος που ο νεαρός βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Έχουμε λοιπόν μια ακόμα περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας με θύμα αυτή την φορά έναν νεαρό που η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛΑΣ επιχειρεί να την συγκαλύψει. Έχουν προηγηθεί άλλα περιστατικά σε βάρος ανύποπτων πολιτών, διαδηλωτών, μεταναστών και γενικότερα όσων βρέθηκαν κατά λάθος στο δρόμο των ράμπο της ΕΛΑΣ.  Πολύ φοβόμαστε όμως δεν θα είναι και η τελευταία αν δεν υπάρξει μια οργανωμένη αντίδραση της κοινωνίας.