Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομ από αστυνομικό για 20 ευρώ

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά 

Σφαίρα στο κεφάλι σε 16χρονο Ρομ από την αστυνομία για 20 ευρώ: Να σπάσει το απόστημα της συστημικής αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας

Η επέτειος της 6ης Δεκέμβρη αποκτά τραγική επικαιρότητα με την είδηση ότι η αστυνομία καταδίωξε και πυροβόλησε στο κεφάλι ανήλικο Ρομ στη Θεσσαλονίκη, επειδή φέρεται να μην πλήρωσε οφειλόμενο ποσό 20 ευρώ σε βενζινάδικο. Ο 16χρονος είναι σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο και η ζωή του κινδυνεύει.

Για άλλη μια φορά, πολίτες και μάλιστα ανήλικα παιδιά πέφτουν θύματα της αστυνομικής βίας που αποτελεί συστημικό πρόβλημα στην Ελλάδα και απειλεί καθημερινά τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και τη ζωή των πολιτών.

Αυτόκλητοι τιμωροί της ΕΛΑΣ χτυπούν ανελέητα πολίτες, νεολαίους, διαδηλωτές, βασανίζουν υπόπτους στα κρατητήρια, ανοίγουν πυρ και αφαιρούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι «αόρατοι» της κοινωνίας και ομάδες που αντιμετωπίζονται ρατσιστικά, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίες, όπως οι Ρομά.

Οι καταγγελίες και οι εκθέσεις ακόμη και διεθνών οργανισμών για την αστυνομική βία στην Ελλάδα καταγράφουν μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Ότι στη χώρα μας η συστημική αστυνομική αυθαιρεσία και βία είναι πραγματικός κίνδυνος για τα δικαιώματα των πολιτών.

Τροφοδοτείται από τη χρόνια ατιμωρησία, και αποχαλινώθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επενδύει στην βία, την καταστολή, τις σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών, την τρομοκρατία σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος που ως προϊστάμενος της ΕΛΑΣ επισκέφθηκε για συμπαράσταση του αστυνομικούς που πυροβόλησαν το Νίκο Σαμπάνη λίγο καιρό πριν σε παρόμοιες περιστάσεις, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή εξέλιξη δίνοντας το πράσινο φως για τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις.

Μάλιστα πηγές της αστυνομίας φαίνεται να διαρρέουν το ίδιο αφήγημα περί «εμβολισμού» που έχει ήδη διαψευστεί στην υπόθεση Σαμπάνη που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθεί η δολοφονία. Καμία συγκάλυψη -να αποδοθούν ευθύνες. Να σπάσει το απόστημα της αστυνομικής βίας Για άλλη μια φορά ο λαός και η νεολαία πρέπει να αντισταθούν στον κρατικό αυταρχισμό και το καθεστώς αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίες με μαζικούς αγώνες.

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ