Αγώνας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με Αναπηρία

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά

Η 3η του Δεκέμβρη Ημέρα των ατόμων με αναπηρία βρίσκει αυτή την κατηγορία των πολιτών στη χώρα μας μπροστά σε τεράστια προβλήματα εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υλοποιούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας από όλες τις κυβερνήσεις, είχαν πρώτα από όλα θύματα τα άτομα με αναπηρία οδηγώντας τα σε οικονομική εξαθλίωση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, την έκρηξη της ανεργίας, τα ανύπαρκτα ουσιαστικά κοινωνικά επιδόματα, την κατάρρευση των δομών πρόνοιας και την συρρίκνωση των δομών υγείας όξυναν περαιτέρω τα προβλήματα και ενίσχυσαν την οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δρουν ανεξέλεγκτα σε αυτό τον τομέα οι λεγόμενες φιλανθρωπικές και οι ΜΚΟ απορροφώντας τεράστια κονδύλια από το κράτος με αμφίβολα αποτελέσματα. Αντίθετα οι κοινωνικές δομές συρρικνώνονται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της απουσίας ουσιαστικής στελέχωσης.

Ο αγώνας για ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των αναπήρων και των άλλων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, η λήψη ουσιαστικών μέτρων για το δικαίωμα στην δουλειά, στην υγεία, στην εκπαίδευση και την πρόσβαση των αναπήρων σε όλες τις κοινωνικές λειτουργίες πρέπει να οργανωθεί και να ενταθεί.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την οργάνωση αυτού του αγώνα για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των αναπήρων και όλων των ευάλωτων ομάδων που σήμερα πλήττονται από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ