Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια funds – τραπεζίτη! Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, 1μ.μ., Τσιμισκή & Αριστοτέλους

ΠΗΓΗ

Μέρες δύσκολες για την κοινωνική πλειοψηφία, εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους που ζουν με την αγωνία “πώς θα βγάλουν τον χειμώνα”, λόγω της συνεχώς διογκούμενης ακρίβειας στις τιμές τροφίμων και βασικών ειδών καθημερινής διαβίωσης όπως και στις τιμές ρεύματος και θέρμανσης/καυσίμων και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των εμπόρων της ενέργειας ή των νέων “μαυραγοριτών” που ανεξέλεγκτοι τινάζουν στα ύψη τις τιμές κι αμφισβητούν απροκάλυπτα το δικαίωμά μας και στα απόλυτα αναγκαία ακόμα για τη ζωή.

Κι ακόμη πιο δύσκολες, όταν τίποτα απολύτως, ούτε καν τα βασικά δικαιώματα όπως το να ‘χεις ένα σπίτι για την οικογένειά σου, δεν θεωρούνται πια αυτονόητα. Σε μέρες που η μια μετά την άλλη “σκάνε” τρανταχτές περιπτώσεις όπως αυτή της έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου στα Ιλίσια ή εκείνη του πλειστηριασμού του σπιτιού του συνταξιούχου δασκάλου στη Θεσσαλονίκη ή του πλειστηριασμού που ακυρώθηκε στο Περιστέρι με την καταλυτική παρέμβαση του κινήματος αλληλεγγύης. Δίπλα σ’ αυτά (και τόσα άλλα που δεν έρχονται στο φως) και η υπόθεση της Βούλας Π., ελαστικά εργαζόμενης υγειονομικού που χωρίς καλά καλά να ενημερωθεί βγήκε σε πλειστηριασμό το ένα και μοναδικό της σπίτι (85τ.μ. στην Κ. Τούμπα Θεσσαλονίκης) για ένα χρέος σε ιδιώτη χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ!!!!

Είναι αδίστακτοι! Έχουν άλλωστε το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία αξιοποιεί όλο το οπλοστάσιο της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που της παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κατάργηση ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας, θέσπιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ιδιώνυμο αδίκημα η αντίσταση τους πλειστηριασμούς, παράδοση στα funds των «κόκκινων δανείων»), επιτρέποντας σε τράπεζες και funds ν’ αρπάζουν τα ήδη χρυσοπληρωμένα λαϊκά σπίτια και να προχωρήσουν σε εξώσεις, να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Mετά την υφαρπαγή δηλ. μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας και τη σωτηρία των τραπεζιτών μέσω της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών με δημόσιο χρήμα, ήρθε και η αρπαγή των λαϊκών σπιτιών…

Σ’ αυτή την ακραία αντιλαϊκή πολιτική μόνο ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα μπορεί να ορθώσει ανασχετικούς φραγμούς. Όπως ακριβώς το 2016-18, τότε που το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με την παρέμβασή του σε ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία σ’ όλη τη χώρα κατάφερε να εμποδίσει την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, σήμερα είναι αναγκαίος ένας ισχυρός Συντονισμός Σωματείων και Συλλογικοτήτων από γειτονιές και χώρους δουλειάς και μόρφωσης, με βασικό πλαίσιο αιτημάτων:

ü     Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις

ü     Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα

ü     Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος-ΔΕΚΟ

ü     Να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds-κοράκια της αγοράς

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και κάθε πολίτη στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 1μ.μ., Τσιμισκή και Αριστοτέλους

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!