ΛΑΕ-ΑΑ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στη συγκέντρωση της Ε.Ν.Ι.Θ. – Όχι στη διάλυση της δημόσιας υγείας

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όχι στη διάλυση της δημόσιας υγείας

Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στη συγκέντρωση που καλεί η Ε.Ν.Ι.Θ.

στις 6.00΄μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου

Το νομοσχέδιο για την υγεία, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες δίνει το τελειωτικό κτύπημα στο ΕΣΥ και στη δημόσια υγεία, αφού με αυτό προωθείται η πλήρης εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη δημόσια υγεία για απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των μνημονίων, η δημόσια υγεία έχει υποβαθμιστεί, εξ αιτίας των ρυθμίσεων που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με συνέπεια την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της υγείας σε βάρος των ασφαλισμένων, οι οποίοι επιβαρύνονται οικονομικά για να έχουν υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον, στα χρόνια της πανδημίας, εξ αιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να ενισχύσει με προσωπικό και υποδομές τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ανέλαβαν αποκλειστικά το βάρος της περίθαλψης των ασθενών με covid 19, πολλοί ασθενείς με άλλα νοσήματα αναγκάστηκαν να απευθυνθούν και να καταβάλλουν τεράστια ποσά για νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία κυριολεκτικά θησαύρισαν αυτή την περίοδο.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο αυτό, ολοκληρώνει τη διάλυση του ΕΣΥ και παγιώνει την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Οι ρυθμίσεις που περιέχει, όπως η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, η ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, αφού δίνει την δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου και χειρουργείου σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς και η είσοδος στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με περιορισμένη απασχόληση, θα έχει σαν συνέπεια την μεταφορά του κόστους νοσηλείας στους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τα πάντα. Όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει.

Απαιτείται λαϊκός ξεσηκωμός.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στις δομές δημόσιας υγείας και της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ε.Ν.Ι.Θ. την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 6.00΄μ.μ. στο Άγ. Βενιζέλου.

 Όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

Η υγεία είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό.

Το Γραφείο Τύπου 30.11.2022