Παρεμβάσεις Μαριάνας Τσίχλη και Στράτου Γεωργούλα στο συνέδριο της ΕΝΠΕ

👉 Τοποθέτηση της Μαριάνας Τσίχλη, περιφερειακής συμβούλου Αττικής, γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
🎙 Ενεργειακή κρίση, εκτόξευση πληθωρισμού , στεγαστική κρίση. Η αυτοδιοίκηση ακούει;
🛒 Ένας κόσμος εκφράζεται εδώ . Ένας άλλος κόσμος όμως έχει να απαντήσει στο ερώτημα αν θα φάει ή θα πεινάσει, στο δίλημμα αν θα πεινάσει ή αν θα ζεσταθεί και αυτό είναι κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει και δεν φαίνεται να απασχολεί την αυτοδιοίκηση!
📯 Η περιφέρεια Αττικής δεν είχε παρουσία στην έξωση χαμηλοσυνταξιούχου από το σπίτι της πρόσφατα στην Αθήνα.
📌 Μια σειρά από υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται ταχύτατα και παραχωρούνται σε άλλους φορείς εκτός δημοσίου. Π.χ. το ζήτημα των απορριμμάτων που θα περάσει σε ιδιώτες στο σύνολό του με βάση εθνικό σχεδιασμό .
📍 Στην Αττική ψηφίσαμε μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία επιτρέπει στους ιδιώτες την καύση των απορριμμάτων.
✏️ Η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στις επιτροπές έχει χαρακτηριστεί από το ΣτΕ ως αντισυνταγματική. Θα έπρεπε οι αυτοδιοικητικοί να δηλώνουν σε κάθε βήμα ότι είμαστε αντίθετοι στην μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από ένα εκλεγμένο σώμα σε ένα άλλο μη εκλεγμένο στο οποίο υπάρχει άλλος συσχετισμός, ενώ θα έπρεπε να καταγγέλλεται ο κόφτης του 3% στο εκλογικό σύστημα.

🎙️ Τοποθέτηση του Στρατού Γεωργούλα, περιφερειακού συμβούλου Βορείου Αιγαίου, μέλους της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
👉Αν θέλουμε πραγματικά να καταλάβουμε τι γίνεται στο πεδίο της κοινωνικής φροντίδας των παιδιών, τότε θα πρέπει να ζητήσουμε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και να κάνουμε αυτό που λέμε στο χωριό μου “follow the money”!
“Υπόθεση Κιβωτός του Κόσμου: Το κράτος πρόνοιας και η κοινωνική συνοχή διαλύονται και οι Περιφέρειες απλά παρακολουθούν”
‼️ Το μόνο που απασχολεί τις κυρίαρχες δυνάμεις στις Περιφέρειες είναι η κυβερνισημότητα, δηλαδή, πως θα μοιράσουν θέσεις για να δουν πως θα ελέγχουν τις περιφέρειες και όχι η έκφραση ισότιμα και δημοκρατικά της κοινωνίας στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης.
🛑 Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός διαλύουν την κοινωνική συνοχή και τις ζωές των εργαζόμενων ανθρώπων και οι Περιφέρειες δεν απασχολούνται!