Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους

Δήλωση Γραμματέα ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στην οποία παραβρέθηκε.

Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι εδώ και καιρό βιώνουν για δεύτερη φορά μετά τις μνημονιακές σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεών τους μία νέα δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, λόγω της πολύ μεγάλης ακρίβειας στην ενέργεια, στα τρόφιμα και σε προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης τους.

Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από 1-1-2023 για ένα μέρος των συνταξιούχων, εξαιρώντας όσους έχουν προσωπική διαφορά, την οποία θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν καλύπτουν παρά ένα πολύ μικρό μέρος των απωλειών τους από το 2010 μέχρι σήμερα και μεγαλώνουν την κοινωνική ανισότητα σε βάρος τους.

            Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τα αιτήματα των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους και για να αρθεί η νέα προβλεπόμενη μείωση των επικουρικών συντάξεών τους.

            Αγωνιζόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους όλης της χώρας για:

  • Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, και σε αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, που να καλύπτουν το σύνολο της αύξησης του ετήσιου πληθωρισμού.
  • Να επανέλθουν οι συντάξεις στα προ των μνημονιακών περικοπών επίπεδα και να επανυπολογιστούν, καθώς και η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και τα επιδόματα άδειας.
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Αθήνα 24/11/2022

Το Γραφείο Τύπου