Όχι στο ξεπούλημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Όχι στο ξεπούλημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Η Λαϊκή Ενότητα -Ανυπότακτη Αριστερά συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 23/11/2022 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης {μίνι ασφαλιστικό} επιχειρείται ενίσχυση και παγίωση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος της ασφάλισης αλλά και ανάθεση της διαχείρισης της μεγάλης περιουσίας του ΜΤΠΥ σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα ενεργεί με πλήρεις αρμοδιότητες {εκποίηση, παραχώρηση και μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων} χωρίς  να έχουν την δυνατότητα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι { από τις εισφορές των οποίων δημιουργήθηκε η περιουσία} να παρεμβαίνουν, ούτε καν να ενημερώνονται.

Η περιουσία του ΜΤΠΥ{ που είναι το αρχαιότερο ταμείο} υπήρξε στόχος στο παρελθόν πολλών κυβερνήσεων, που είχαν προσπαθήσει να την λεηλατήσουν με κάθε τρόπο.Σήμερα όμως η κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας με τις νέες ρυθμίσεις ουσιαστικά  αρπάζει την μεγάλη περιουσία του ταμείου, από τα έσοδα της οποίας πληρώνονται τα μερίσματα στους συνταξιούχους.

Η ανάθεση της διαχείρισης της περιουσίας σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα ενεργεί κατά την κρίση της ισοδυναμεί με ξεπούλημα, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ζημιών και άρα μείωση της περιουσίας του ταμείου, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του μερίσματος των συνταξιούχων.

Ήδη το μέρισμα μειώθηκε το 2016 κατά 40%!!!

Η περιουσία των ταμείων όμως δεν είναι λεία για τους ιδιώτες, τάχα επενδυτές, είναι περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, έχει γίνει από τις εισφορές τους και την υπερασπίζονται με τους αγώνες τους.

Η Λαϊκή Ενότητα -Ανυπότακτη Αριστερά συμπαραστέκεται στον αγώνα εργαζομένων και συνταξιούχων στο Δημόσιο.

Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του ΜΤΠΥ.

  Το   Γραφείο Τύπου 22.11.2022