Συλλήψεις νεοναζί στην Ιταλία που συνδέονται με το τάγμα Azov

Η Ιταλική αστυνομία συνέλαβε αρκετούς νεοναζί που συνδέονται με το ουκρανικό τάγμα Azov που πολεμά στην Ουκρανια κατά της Ρωσίας.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε μέλη της ιταλικής οργάνωσης που ονομάζεται Τάγμα του Χάγκαλ την Τρίτη ενώ ακόμη ένα μέλος της συμμορίας τους αναζητείται από τις αρχές.

Το μέλος της συμμορίας που αναζητείται, ο Ουκρανός υπήκοος, ο Anton Radomsky, βρίσκεται στην Ουκρανία πολεμώντας τους Ρώσους μαζί με το τάγμα Azov – μια μονάδα νεοναζί στον ουκρανικό στρατό.

Η ομάδα κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για την αποθήκευση όπλων και τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά πολιτών και αστυνομικών στόχων στη χώρα.

Το τάγμα Azov σχηματίστηκε το 2014 από την υπερεθνικιστική συμμορία Patriot of Ukraine και την ακροδεξιά ομάδα Social National Assembly.

Και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών, της κοινότητας των Ρομά και οποιουδήποτε αντιτάχθηκε στις απόψεις τους.

Μέλη του Τάγματος του Hagal φέρεται να διατηρούσαν «άμεσες και συχνές» επαφές μέσω Telegram όχι μόνο με το τάγμα Azov, αλλά και με τους νεοναζί Ουκρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς Right Sector και Centuria, «πιθανώς ενόψει πιθανής στρατολόγησης στις τάξεις αυτών των ένοπλων ομάδων», σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας από τους συλληφθέντες, ο  Giampiero Testa  , φέρεται να ήταν «πολυ κοντά σε ακροδεξιές ουκρανικές εθνικιστικές ομάδες», σύμφωνα με την αστυνομία. Θεωρήθηκε μάλιστα ότι σχεδίαζε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη Νάπολη.

Ενώ οι νεοναζί φαίνεται να έχουν βρει ένα ασφαλές καταφύγιο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι συλλήψεις των μελών του Τάγματος των Χάγκαλ πιθανόν να δείχνουν ανατροπή στα σχέδια του ΝΑΤΟ στον πόλεμο που διεξάγει μέσω αντιπροσώπων στην Ουκρανία.

Η μεγάλη παροχή όπλων στην Ουκρανία στην πολεμική σύγκρουση θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάδοση παράνομων όπλων στη περίοδο μετά το τέλος του πολέμου, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Juergen Stock.

Πηγή Morningstar

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ