Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας μετά τις χθεσινές αποφάσεις στην απόφαση της συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την απόφαση η Ε.Ε. θα εκπαιδεύσει 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες.
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στέλνοντας εκπαιδευτές και η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται στην Γερμανία και στην Πολωνία.
Αυτή είναι η συνέχεια μετά
- το στρατιωτικό υλικό που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία αποδυναμώνοντας τα νησιά – για τα οποία η Τουρκία ζητάει αποστρατικοποίηση –
- τη ΝΑΤΟική βάση της Λάρισας η οποία χρησιμοποιείται για την απογείωσή μη επανδρωμένων αεροπορικών αεροσκαφών,
- τη βάση της Σούδας και
- την χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού.
Οι κινήσεις αυτές έχουν σαν στόχο τη συνέχιση του πολέμου αντί για τον τερματισμό του, εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμη περισσότερο και είναι επικίνδυνες για το Λαό.
Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών και πρακτικών το φιλειρηνικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τον τερματισμό του.