Πακτωλός κρατικού χρήματος για να στηθεί ο παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων

Πακτωλός κρατικού χρήματος για να στηθεί ο παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων Μαξίμου – ΕΥΠ- Intellexa!

 

Οι καταιγιστικές, συνεχείς, αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι είδους μηχανισμό έχει στήσει η κυβέρνηση, αλλά και την προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Σε νέο ρεπορτάζ του Inside Story αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα η ΕΥΠ, προμηθεύτηκε το κακόβουλο ιδιωτικό λογισμικό Predator έναντι ποσού 7.000.000 ευρώ, πλέον κόστους 150.000 ευρώ για 10 στόχους τον μήνα! Μάλιστα, η σύμβαση προμήθειας «κρύφτηκε» ως τμήμα άλλης σύμβασης της ΕΥΠ, λίγο μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ανάληψη της άμεσης εποπτείας της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σύστημα παράνομης παρακολούθησης λειτουργεί σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση στην Αγία Παρασκευή, και εκεί εργάζονται υπάλληλοι Ισραηλινού ομίλου Ντίλιαν, που συνδέεται με την εταιρεία Intellexa, καθώς και αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΥΠ. Στο χώρο αυτό έχει πρόσβαση η κυβέρνηση και η εταιρεία Krikel, με την όπως όπως είναι γνωστό η ΕΥΠ έχει συνάψει σειρά συμβάσεων, ενώ σύμφωνα με αποκαλύψεις η εν λόγω εταιρεία συνδέεται συναλλακτικά με την εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το Predator.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, πλέον των αναμφισβήτητα σχέσεων του στενού και έμπιστου συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δημητριάδη, με επιχειρηματίες που σχετίζονται με την διάθεση του εν λόγω λογισμικού στην Ελλάδα, αποδεικνύουν, πέρα από το μέγεθος του παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθήσεων που έχει οργανώσει το σύστημα Μητσοτάκη, ότι:

  • Ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ασυστόλως επί μήνες, αρνούμενη κάθε γνώση και σχέση με την χρήση του λογισμού Predator από κρατικά κέντρα. Σχετικές καταγγελίες έχει κάνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης από το 2021, ενώ η κυβέρνηση αρνήθηκε την χρήση τέτοιων μέσων όταν ξέσπασε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και όλα αυτά ενώ έχουν προμηθευτεί και στεγάσει το Predatorαπό το 2019!
  • Ότι όχι μόνο υπάρχει κέντρο παρακολούθησης που συνδέει ΕΥΠ – Intellexa, αλλά  αυτό το κέντρο είναι όπως φαίνεται ενιαίο, υπό την εποπτεία του πιο στενού κυβερνητικού κύκλου, η δε ΕΥΠ όχι απλά συνδέεται, αλλά προμηθεύτηκε και χρησιμοποιεί ιδιωτικό κακόβουλο λογισμικό. Όπως μάλιστα έχει πολλάκις συνομολογήσει η κυβέρνηση η κυκλοφορία και χρήση τέτοιων λογισμικών (spyware) είναι παράνομη.
  • Ότι κρατικό χρήμα, και μάλιστα εκατομμύρια χαρίζονται για να αγοράσει η κυβέρνηση παράνομο λογισμικό και να παρακολουθεί ανεξέλεγκτα πολιτικούς, αντιπάλους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Σπαταλούν, δηλαδή δημόσιο χρήμα μέσω της ΕΥΠ σε παράνομα μέσα, προκειμένου να καταστήσουν τις μυστικές υπηρεσίες σε κέντρο εκβιασμών και ξεκαθαρίσματος πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών, που θα κρατήσει το κυβερνητικό κόμμα και το στενό ηγετικό του κύκλο στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Κανείς και καμία πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για το σεβασμό των θεμελιωδών του δικαιωμάτων.

Είναι ανάγκη για τις δημοκρατικές εγγυήσεις και ελευθερίες να ξηλωθεί τώρα το σύστημα Μητσοτάκη και ο παρακρατικός μηχανισμός Μαξίμου -ΕΥΠ-Intellexa.

Μέτωπο και άμεση λαϊκή κινητοποίηση για να φύγει η κυβέρνηση των υποκλοπών, της φτώχειας, της ακρίβειας, του αυταρχισμού.

Όλοι και όλες στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην παλλαϊκή πορεία της 17ης Νοέμβρη για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

Το Γραφείο Τύπου 15.11.2022