Οργουελικών διαστάσεων παρακρατικό και κρατικό σύστημα παρακολουθήσεων

Σχόλιο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  για τα νέα δημοσιεύματα, που επιβεβαιώνουν τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές

«Οργουελικών διαστάσεων παρακρατικό και κρατικό σύστημα παρακολουθήσεων»

 Νέα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός τεράστιου παρακρατικού αλλά και κρατικού συστήματος παρακολουθήσεων, υποκλοπών, φακελώματος και χαφιεδισμού από το οποίο κανείς δεν εξαιρείται και το οποίο λειτουργεί μέσα στο θεσμικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει κυρίως η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας, αποκαλύπτουν δημοσιεύματα των εφημερίδων «Documento» και «Βήμα της Κυριακής».

Το εκτεταμένο σύστημα παρακολουθήσεων, τόσο μέσω της ΕΥΠ που ελέγχει απόλυτα ο Πρωθυπουργός και οι πιο έμπιστοι άνθρωποι του, όσο ακόμη και με παράνομο ιδιωτικό λογισμικό, είναι ένα πρωτοφανές σκάνδαλο και από τους πιο σοβαρούς κινδύνους που έχουν τεθεί μεταπολιτευτικά στη χώρα μας για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά κεκτημένα.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μετά τα νέες αποκαλύψεις συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται, μακριά από την ουσία του θέματος, δηλαδή ότι με ευθύνη τους έχει διαμορφωθεί ένα πλέγμα ρυθμίσεων και κρατικών μηχανισμών, που γιγαντώθηκε σε Οργουελικές διαστάσεις και έχει πάρει παρακρατικά χαρακτηριστικά από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, και λειτουργεί όχι μόνο για το ξεκαθάρισμα επιχειρηματικών και πολιτικών λογαριασμών στα πλαίσια του συστήματος, αλλά κυρίως σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας, με βασικό στόχο τη θωράκιση των εφαρμοζόμενων στη χώρα μας αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η ΛΑЇΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει στις ανακοινώσεις έχει ως πρώτη προτεραιότητα της την ενεργοποίηση και την μαζική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας, αλλά και όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, για την υπεράσπιση του δημοκρατικού συνταγματικού δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών και για το σπάσιμο όλων των μηχανισμών που έχουν στηθεί διαχρονικά για την παραβίαση του, αλλά και για την συρρίκνωση της ίδιας της αστικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο λαός και η νεολαία , όλες οι δυνάμεις του κινήματος, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να απαιτήσουν σήμερα να φύγει η κυβέρνηση των παρακρατικών παρακολουθήσεων. Να ξηλωθούν οι πολιτικές που έθρεψαν αυτό το οργουελικό σύστημα.

Η κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχειας, των υποκλοπών, του αυταρχισμού και του πολέμου θα πάρει την αγωνιστική απάντηση που της αρμόζει με πρώτο βήμα την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Καλούμε σε παλλαϊκή συμμετοχή στον εορτασμό και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία, για να ξηλωθεί το παρακράτος των παρακολουθήσεων, για ψωμί – παιδεία – ελευθερία!

                                                               Το Γραφείο Τύπου 13.11.2022