ΗΠΑ: Στους Δημοκρατικούς ο έλεγχος της Γερουσίας

Τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ φαίνεται ότι διατηρεί το Δημοκρατικό Κόμμα αφού σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα κερδίζει την 50ή έδρα στην πολιτεία της Νεβάδα.

Τέσσερις ημέρες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Δημοκρατική γερουσιαστής Κάθριν Κορτές Μάστο επικράτησε του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Άνταμ Λάξαλτ ο οποίος ήταν υποστηρικτής του πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Νεβάδα.

Η επανεκλογή της Κορτές Μάστο εξασφαλίζει 50 Γερουσιαστές στο Δημοκρατικό κόμμα και ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου της έδρας στη Τζόρτζια την 6ης Δεκεμβρίου οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη εξασφαλισμένο τον έλεγχο της Γερουσίας μέσω της διπλής ψήφου της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Παράλληλα, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα επικρατήσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παίρνοντας τον έλεγχό της από τους Δημοκρατικούς. Όμως οι αρχικές εκτιμήσεις για σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικανών στην Βουλή των αντιπροσώπων δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αφού η διαφορά σε έδρες ανάμεσα στα δύο κόμματα έχει περιοριστεί. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά δίκτυα  προβλέπει μια πλειοψηφία στη Βουλή  πέντε εδρών, με την εκλογή 220 Ρεπουμπλικανών βουλευτών έναντι 215 Δημοκρατικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ