Να αθωωθούν οι 11 αγωνιστές από την Τουρκία

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΦΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΤΙΣ 16/11 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ 333 ΧΡΟΝΩΝ

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 11  κομμουνιστές αγωνιστές από την Τουρκία, που βρίσκονται ήδη 2,5 χρόνια στις ελληνικές φυλακές και δικάζονται κατ’ έφεση στις 16/11 στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, έχοντας καταδικαστεί πρωτόδικα σε συνολική ποινή 333 χρόνων, με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», ενώ ποτέ δεν έχουν διαπράξει καμία βίαιη ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε και τεκμηριώθηκε οποιαδήποτε σχέση τους με ένοπλη βία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αντίθετα, προωθώντας την ιδέα της ειρήνης και σε ένδειξη διεθνιστικής στήριξης της φιλίας των λαών, ήταν παρόντες και παρούσες σε όλες τις ειρηνικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού για τα προβλήματά του.

Η καταδίκη των 11 αγωνιστών από την Τουρκία, που βρίσκονται από τις 7 Οκτωβρίου σε απεργία πείνας, έχει ως πραγματική αιτία την αντίστασή  τους στο ακραία αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, έχοντας ήδη δώσει πολλούς νεκρούς μάρτυρες απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές. Είναι προϊόν της καταχώρησης πλείστων τουρκικών και κουρδικών οργανώσεων στην «μαύρη λίστα» της ΕΕ, που αποδεικνύει ότι, πέρα και έξω από τις αντιθέσεις των αστικών τάξεων της ΕΕ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο συνεκτικός ιστός που τις ενώνει είναι ο κοινός τους στόχος για καταστολή των λαϊκών αγώνων για ελευθερία και κοινωνική ισότητα.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια σε ένα καθεστώς που διώκει και φυλακίζει συστηματικά τους πολιτικούς του αντιπάλους, συμμετέχει ενεργά σε επεκτατικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κόβει και ράβει το σύνταγμα της Τουρκίας στα μέτρα του, έχοντας ήδη γεμίσει της φυλακές με χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, ακόμα και  βουλευτές, απολύοντας και διώκοντας δεκάδες χιλιάδες δημόσιους λειτουργούς, με μοναδικό κριτήριο το δημοκρατικό τους φρόνημα.

Η ΛΑ.Ε. – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει το κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 12/11, στις 11 πμ, στο Σύνταγμα και καλεί σε συμπαράσταση στις 16/11, στις 9 πμ, στην δικαστική αίθουσα  των φυλακών Κορυδαλλού.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

 

                                                     Το Γραφείο Τύπου 11.11.2022