Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη για την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9 Νοέμβρη !

 

ΔΗΛΩΣΗγια την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Νοέμβρη !

Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη

Γραμματείς Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς

Οι πολιτικές της  φτωχοποίησης του λαού, αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων και έντασης του αυταρχισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε ανίκητες.

Οι ενωτικοί αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στη Μαλαματίνα, αλλά και οι αγώνες των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως και οι μαζικοί αγώνες και απεργίες στη Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία, στη Γερμανία, Βέλγιο, ΗΠΑ κ.λπ. δείχνουν ότι μόνο η αγωνιστική ενωτική δράση με βάση τα άμεσα και οξυμμένα λαϊκά προβλήματα, η κοινωνική αλληλεγγύη, η οργάνωση στα συνδικάτα και στους συλλόγους μπορούν να δώσουν θετική έκβαση στις λαϊκές και νεολαιίστικες διεκδικήσεις!

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη. Η επιτυχία τους, μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή κλιμάκωσης μαζικών, ενωτικών εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την απόκρουση των αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών κυβερνητικών πολιτικών.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να συμπαραταχτούν και να πρωτοστατήσουν στη στήριξη της γενικής απεργίας, με κοινή δράση και συντονισμό στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους χώρους εργασίας, στους χώρους της νεολαίας, στις γειτονιές, για να μπει φραγμός στην επίθεση της κυβέρνησης και όσων συναινούν και στηρίζουν τις πολιτικές της. Για να αναθαρρήσουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, να ξαναποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, να ξαναπειστούν για τη χρησιμότητα των συλλογικών κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχουν νίκες, αλλά και να διεκδικήσουν ένα εναλλακτικό φιλολαϊκό σχέδιο ανατροπής και ελπίδας.

Έτσι, μπορεί να δοθεί ώθηση και έμπνευση να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις εγκληματικές για τους λαούς κυρώσεις.

Αθήνα 7.11.2022