Δημοκρατική εκτροπή το εκτεταμένο σύστημα παρακολουθήσεων

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήρης δημοκρατική εκτροπή το εκτεταμένο σύστημα παρακολουθήσεων του κύκλου Μητσοτάκη

Οι νέες αποκαλύψεις του τύπου για τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η κυβέρνηση αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν όριο οι παρακρατικές τακτικές ελέγχου που χρησιμοποιεί ο στενός πρωθυπουργικός κύκλος εξουσίας. Πέραν, λοιπόν, του Νίκου Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων όπως του Θανάση Κουκάκη, η κυβέρνηση αποκαλύπτεται ότι παρακολουθεί με τη χρήση παράνομου λογισμικού υποκλοπής δεδομένων στελέχη και Υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος, πρώην Πρωθυπουργούς, βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρηματίες, εκδότες, καθώς και συζύγους και κοντινά τους πρόσωπα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε μέσω της ΕΥΠ, την οποία φρόντισε να καταστήσει απόλυτα ανεξέλεγκτη τροποποιώντας τη σχετική νομοθεσία, είτε ακόμη και με τη χρήση κακόβουλου λογισμού (Predator) έχει στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποκλοπών ακόμη και δικών της ανθρώπων. Οι στόχοι των παρακολουθήσεων είναι αποκαλυπτικοί του σχεδίου εκτροπής του κύκλου Μητσοτάκη: πολιτικοί αντίπαλοι και στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και εκδότες, ισχυροί επιχειρηματίες – ολιγάρχες και πρόσωπα των συμφερόντων τους, άνθρωποι της ΝΔ σε θέσεις ευθύνης για την καταγραφή και πληροφόρηση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, της οικονομίας, ο Υπαργηχός της αστυνομίας, ακόμη και άνθρωποι του πρωθυπουργικού γραφείου όπως τον οικονομικό σύμβουλο του Μητσοτάκη. Αλλά και σύζυγοι και άνθρωποι του οικογενειακού περιβάλλοντος των στόχων με σκοπό προφανώς την απόσπαση τυχόν πληροφοριών χρήσιμων για την επιβολή ή τον πιθανό εκβιασμό πολιτικών επιλογών.

Μέσα από τις παράνομες υποκλοπές, επεδίωκαν τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας, τον έλεγχο του τύπου, της πληροφόρησης για ζητήματα όπως η πανδημία και η οικονομία, τον έλεγχο της εσωκομματικής τους αντιπολίτευσης. Πρόκειται για την πλήρη ανάπτυξη ενός σχεδιασμού παρακρατικής εκτροπής για τη διατήρηση του στενού κύκλου του Πρωθυπουργού στην κρατική εξουσία.

Καθίσταται ακόμη πιο προφανής ο κίνδυνος που τίθεται από αυτήν την κυβέρνηση για τις λαϊκές ελευθερίες και τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Μια κυβέρνηση που παρακολουθεί τόσο εκτεταμένα φίλους και αντιπάλους δεν έχει κανένα όριο σεβασμού των στοιχειωδών ελευθεριών των πολιτών.

Να προχωρήσει άμεσα ανεξάρτητη δικαστική έρευνα για την απόδοση ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα που έστησαν και έθεσαν σε εφαρμογή το εκτεταμένο δίκτυο παράνομων παρακολουθήσεων

Να καταργηθούν οι μηχανισμοί παρακολούθησης και το νομικό πλαίσιο που αποδίδει υπερεξουσίες στην ΕΥΠ, που οικοδόμησαν και αξιοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για παρακολουθήσεις, καταλύοντας τα δικαιώματα των πολιτών.

Να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός, που φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη, και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα στις υποκλοπές, καθώς όσο μένουν στην εξουσία δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί η πλήρης έκταση του σκανδάλου.

Το Γραφείο Τύπου 6.11.2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ