Ο νόμος για τις διαδηλώσεις οδήγησε χθες σε νέο όργιο καταστολής

Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά

Άλλη μια μέρα καταστααστυλτικής μανίας της αστυνομίας για να απαγορεύσει διαδήλωση ενάντια στις παρεμβάσεις στα Εξάρχεια

Με άγρια καταστολή, χημικά, ξυλοδαρμούς και την αύρα νερού, η αστυνομία για άλλη μια φορά επεδίωξε να απαγορεύσει χθεσινή διαδήλωση στα Προπύλαια για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων. Η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές προτού καν ξεκινήσει η διαδήλωση στα Προπύλαια.

Ακολούθησε ανθρωποκηνυγητό από την αστυνομία στους δρόμους του κέντρου και τα στενά των Εξαρχείων, όπου η αστυνομία χτυπούσε λυσσαλέα διαδηλωτές και περαστικούς, ενώ δεν δίστασε να εισβάλει σε πολυκατοικία ψάχνοντας πολίτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν από τα χημικά. Η αστυνομία προέβη κατά τη γνωστή της τακτική, σε 15 προσαγωγές στο σωρό που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί μάλιστα γεμιστήρας όπλου αστυνομικού που βρέθηκε πεσμένος στην είσοδο πολυκατοικίας.

Πρόκειται για άλλη μια νύχτα τρομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου επί μήνες η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει διμοιρίες των ΜΑΤ ως μόνιμο στρατό κατοχής να χτυπούν, να τρομοκρατούν κατοίκους και όποιον διαμαρτύρεται για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές παρέμβασης στο αστικό χώρο.

Αλλά και συνολικότερα, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία, έχοντας μπροστά της έναν χειμώνα όπου ο λαός καλείται να παγώσει και να πεινάσει για τα κέρδη των ισχυρών και για τις κυρώσεις του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και εντείνει την καταστολή και θέλει να απαγορεύσει τη διαμαρτυρία για να αποφύγει τiς κοινωνικές αντιδράσεις στην ανάλγητη πολιτική της.

Απαιτείται πλατεία λαϊκή και πολιτική συσπείρωση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, για να μείνει για άλλη μια φορά στα χαρτιά ο αυταρχικός νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, για να μπορεί ο λαός να αγωνίζεται και να διεκδικεί για μια καλύτερη ζωή.

Το Γραφείο Τύπου 5.11.2022