Το Twitter απέλυσε το μισό προσωπικό του

Η εταιρία Twitter Inc απέλυσε το μισό προσωπικό της την Παρασκευή, αλλά δήλωσε ότι οι περικοπές ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόληψη της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης, καθώς οι διαφημιστές απέσυραν τις διαφημίσεις λόγω ανησυχιών σχετικά με τον έλεγχο του περιεχομένου.

Μηνύματα από το προσωπικό της εταιρείας ανέφεραν ότι οι ομάδες που είναι υπεύθυνες για τις επικοινωνίες, τον έλεγχο του περιεχομένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική ήταν μεταξύ αυτών που εκκαθαρίστηκαν.

 Η κίνηση αυτή της εταιρίας επισφραγίζει μια εβδομάδα αβεβαιότητας για το μέλλον της εταιρείας υπό τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, ο οποίος έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι η υπηρεσία βιώνει μια “μαζική πτώση των εσόδων” από την υποχώρηση των διαφημίσεων.

 Ο Μασκ επέρριψε την ευθύνη για τις απώλειες σε έναν συνασπισμό ομάδων που ασχολούνται με τα πολιτικά δικαιώματα που πιέζουν τους κορυφαίους διαφημιστές του Twitter να αναλάβουν δράση εάν η εταιρία δεν προστάτευε τη μετριοπάθεια του περιεχομένου – ανησυχίες που ενισχύονται ενόψει πιθανών κρίσιμων εκλογών στο Κογκρέσο την Τρίτη.

 Μετά τις απολύσεις, οι ομάδες για τα πολιτικά δικαιώματα δήλωσαν ότι κλιμακώνουν την πίεσή τους και απαιτούν από τις εταιρίες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους στο Twitter σε παγκόσμιο επίπεδο

πηγή Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ