Η κ. Σακελαροπούλου στην Ουκρανία

Η επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελαροπούλου και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στην Ουκρανία συνεχίζουν να δείχνουν τη δουλικότητα της χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωατλαντισμό, συνεχίζουν να επιδεινώνουν τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

Η κ. πρόεδρος συναντήθηκε με την Ουκρανική ηγεσία και επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές.

Η επίσκεψη έγινε με τη συνεχιζόμενη έμπρακτη συμμετοχή στης Ελλάδας στον πόλεμο και την άφιξη στην Ουκρανία τεθωρακισμένων οχημάτων που προέρχονται από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου των οποίων ειρίστω εν παρόδω την αποστρατικοποίηση ζητάει η Τουρκία.

Ο Ζελένσκι μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η συνεισφορά της Ελλάδας σε πολεμικό υλικό είναι σημαντική και η κ. Σακελαροπούλου ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από την αρχή στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να είναι όσο χρειάζεται.

Η κ. Σακελαροπούλου όχι μόνο δεν βρήκε ούτε λέξη για τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του πολέμου που δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που θέλουν να εγκατασταθούν στην αυλή της Μόσχας, για τα ναζιστικά τάγματα του ΑΖΟΦ, για τη συμπεριφορά της Ουκρανικής κυβέρνησης και των ναζί απέναντι στις ελληνικές κοινότητες που ζουν εκεί, αλλά αντίθετα ταυτίστηκε πλήρως μαζί τους.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι η στάση αυτή είναι επικίνδυνη και επιζήμια και ότι συμβάλει στη συνέχιση και διαιώνιση του πολέμου.

Για μας απαιτείται αλλαγή με άμεσες προτεραιότητες την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό του πολέμου, το σταμάτημα εξοπλισμού με πολεμικό υλικό της Ουκρανίας και την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.