Να σταματήσουμε τη φρίκη του χαμού προσφύγων – μεταναστών στα νερά του Αιγαίου

φωτο αρχείου

Είναι σχεδόν καθημερινή είδηση στα μέσα ενημέρωσης ένα ναυάγιο στα νερά του Αιγαίου με αποτέλεσμα αμέτρητους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων.

Μόνο χθες δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι  στο Στενό Καφηρέα ενώ σήμερα έχουμε νέο ναυάγιο στην Σάμο.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι η εκμετάλλευση και ο οικονομικός στραγγαλισμός  των  χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου είναι η βασική αιτία που οδηγεί φτωχούς και εξαθλιωμένους στο ξεριζωμό.

Οι  κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας έχουν εδώ χρόνια αποδεχθεί τον ρόλο του τοποτηρητή αυτών των πολιτικών και του χωροφύλακα της Ευρώπης – Φρούριο, με την εφαρμογή των κανονισμών του Δουβλίνου συμβάλλοντας ενεργά στις εκατόμβες των νεκρών και στους πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών, όπως σήμερα.

Αυτή η κανονικότητα της φρίκης με τις επαναπροωθήσεις και το τείχος στον Έβρο που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Το Λαϊκό κίνημα και η Αριστερά πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να σταματήσουν οι «επαναπροωθήσεις» και οι παράνομες απελάσεις των προσφύγων, να καθιερωθούν ανοιχτές και ασφαλείς δίοδοι διέλευσης, να εφαρμοστεί η Συνθήκη της Γενεύης , να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Να απαιτήσουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους τους πρόσφυγες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ