Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης των Γιατρών και Υγειονομικών 28 Απρίλη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης των Γιατρών και Υγειονομικών 28 Απρίλη!

Η φονική πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τις τραγικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία επιπτώσεις των πολιτικών απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, 1,5 μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έμεινε μόνο στα χειροκροτήματα για τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στον υγειονομικό καθαρισμό, διοικητικούς των νοσοκομείων, που δίνουν επί τόσον καιρό άοπλοι τη μάχη με για τη ζωή, στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνηση αρνείται επιδεικτικά να ικανοποιήσει στο ελάχιστο τα αιτήματα των υγειονομικών για την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του Ε.Σ.Υ., που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του λαού. Συνεχίζει την εγκληματική νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης, της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας, της απαξίωσης και εξάντλησης των εργαζόμενων στην υγεία. Την ίδια στιγμή, προκλητικά χαρίζει εκατομμύρια σε ιδιώτες της υγείας, κανάλια και ΜΜΕ, εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καμία επιστροφή στην “κανονικότητα” δεν μπορεί να γίνει, χωρίς την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας!

Απαιτούμε την άμεση  ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών:

  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα Bαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Οικονομική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ, φορέων και συνδικάτων των υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας και το Υπουργείο Υγείας 28 Απρίλη.

Οι ανάγκες της κοινωνίας πάνω από τα κέρδη τους!

Να νικήσει η ζωή!

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

27/4/2020

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ