Κεραμέως: Σχεδιάζουμε την μεταφορά του ΑΠΘ εκτός Θεσσαλονίκης

Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κας ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εκπονείται μελέτη για τη μεταφορά όλου του κτιριακού συγκροτήματος του Α.Π.Θ. σε χώρο κοντά στο αεροδρόμιο“, δήλωσε σήμερα το πρωί η κα Κεραμέως, σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις, που ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους, απάντησαν ότι δε γνωρίζουν τίποτε.

Δυο τινά συμβαίνουν:

Ή έκανε το “λαγό” η κα Κεραμέως και πέταξε την είδηση για να μαζέψει αντιδράσεις η κυβέρνηση,

Ή πράγματι εκπονείται η μελέτη, για να φύγει όλο το πανεπιστημιακό συγκρότημα, μαζί με τους φοιτητές, από το κέντρο της πόλης, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους φοιτητές.

Έτσι, η κυβέρνηση προσδοκάει:

  • Να «ξεμπερδεύει» από τις πορείες, τις διαδηλώσεις των φοιτητών, αφού δεν κατάφερε να το επιβάλει με την καταστολή των δυνάμεων των ΜΑΤ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την οποία ευελπιστεί ότι πιο εύκολα θα «φυτέψει» στο νέο χώρο.

  • Να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα για «αξιοποίηση» όλο το φιλέτο της μεγάλης έκτασης που καταλαμβάνει το Α.Π.Θ. στο κέντρο της πόλης, ακριβώς απέναντι από τη ΔΕΘ, την ανάπλαση της οποίας προχωρούν με Σ.Δ.Ι.Τ. και στο χώρο της οποίας κτίζουν ένα γιγάντιο ξενοδοχείο, δηλαδή να κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. μια νέα «μπίζνα» σε βάρος του δημόσιου χώρου, και μάλιστα την ώρα που η χώρα βουίζει από τα οικονομικά σκάνδαλα.

Πρόκειται για μια νέα απόφαση του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», με πρόσχημα τη βελτίωση της φοίτησης (για την υποβάθμιση της οποίας έχουν πάρει πολλά μέτρα, όπως η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και η υποβάθμιση των πτυχίων), ενώ στην ουσία πρόκειται για την αποπομπή της φοιτητικής κοινότητας από την πόλη, δηλαδή πάνω από 80.000 νέους και νέες, που η ενεργή παρουσία τους στο Α.Π.Θ. είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλης μας και με το σημερινό γίγνεσθαι σ αυτήν, προς όφελος της ανεμπόδιστης εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων και της εξυπηρέτησης των πιο άγριων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ας κοιτάξουν να αναβαθμίσουν τις υποδομές και τη φοιτητική μέριμνα στο ΑΠΘ και να αφήσουν τα δήθεν υπερσχέδια, κι ας μη «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», καθώς το φοιτητικό κίνημα της πόλης μας απέδειξε ότι δε φοβάται γι αυτά που θα γίνουν γι αυτούς χωρίς αυτούς, γιατί ξέρει να τα αντιπαλεύει.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ