Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία: Δημοκρατία εξ αποστάσεως δεν υπάρχει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Κ.Μ.,

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Με έντονη δυσαρέσκεια διαπιστώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι και η σημερινή νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας θα γίνει διαδικτυακά και όχι δια ζώσης.

Ενώ τα μέτρα προστασίας σε όλη τη χώρα, με απόφαση της κυβέρνησης, έχουν περιοριστεί δραστικά εδώ και μήνες (δεν προβλέπονται μάσκες παρά μόνον σε συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους), ενώ οι συνεδριάσεις όλων των οργάνων γίνονται δια ζώσης (Βουλή, Δήμοι, Περιφέρειες, το επερχόμενο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. κτλ.), οι δε δημόσιες, πολυπληθείς εκδηλώσεις, δίνουν  και παίρνουν στην πόλη, η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. εξακολουθεί, επί 31 συνεχόμενους μήνες, να συνεδριάζει διαδικτυακά (με μια και μοναδική εξαίρεση τη συνεδρίαση του Ιουνίου 2022).

Η εμμονή αυτή του κ. Τζιτζικώστα και της πλειοψηφούσας παράταξης, παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες μας, συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τη δημοκρατική λειτουργία της Π.Κ.Μ., την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την κοινωνία, της αποστερεί τη δυνατότητα να εντοπίσει και να συζητήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα φλέγοντα προβλήματα των συμπολιτών μας, που κάθε άλλο παρά λίγα είναι αυτήν την περίοδο.

Αυτή η αποστεωμένη λειτουργία, έρχεται να προστεθεί στις νομοθετικές διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και μετέφεραν την αρμοδιότητα συζήτησης και απόφασης των περισσότερων ουσιαστικών ζητημάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις Επιτροπές, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ., με δική μας πρωτοβουλία προστέθηκε το ζήτημα της συζήτησης της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την Ελληνικός Χρυσός, που αφορά το Δήμο Αριστοτέλη, στα ζητήματα ρουτίνας που είχε ορίσει η Διοίκηση. Όμως, ακόμη και έτσι, δεν υπάρχει η δυνατότητα ζωντανού διαλόγου μεταξύ των συμβούλων, πολύ δε περισσότερο, δεν υπάρχει η δυνατότητα κοινωνικές συλλογικότητες, φορείς, ομάδες πολιτών, να κληθούν ζωντανά και να πουν τις απόψεις τους.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία, βυθισμένη στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, όπου εξαιτίας κυβερνητικών πολιτικών έχει οδηγηθεί, αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο από την πολιτική και από τη συλλογική δράση, οι αιρετοί εκπρόσωποί της, αντί να κλείνουν τις πόρτες της επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, στο όνομα των οποίων εκλέχθηκαν, οφείλουν να ανοίγουν δρόμους και νέα μονοπάτια συμμετοχής, διαλόγου, ενεργής δράσης, συναποφάσεων. Ώστε οι αποφάσεις που παίρνουν να συνάδουν με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, και να γίνονται αποδεκτές από αυτά, αντί να επιβάλλονται με την καταστολή.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για μια ακόμη φορά και δημόσια, καλεί τον κ. Τζιτζικώστα και τους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, να σταματήσουν επιτέλους την υποβάθμιση της λειτουργίας της Π.Κ.Μ. και την αποξένωσή της από τους συμπολίτες μας με τις διαδικτυακές συνεδριάσεις, να επαναφέρουν τις δια ζώσης συνεδριάσεις, θέτοντας στην ημερήσια διάταξη όλα τα ζητήματα, αντί να τα μετακυλίουν στις ολιγομελείς επιτροπές. Γιατί δημοκρατία εξ αποστάσεως, δεν υπάρχει.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ