Περί εκλογικών συνεργασιών (του Γιάννη Δούκα)

Μετά από μερικές δεκαετίες μέσα στην κοινωνική και πολιτική Αριστερά πολλές είναι οι συνεργασίες στις οποίες κατά καιρούς προχωρήσαμε τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο.

Θεωρώ ότι τα χρόνια που πέρασαν, οι συνεργασίες που έγιναν με τα σωστά τους αλλά και με τα λάθη τους δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στον πολιτικό μας προσανατολισμό.

Παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, τη συντηρητικοποίηση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και τη μεγάλη απογοήτευση από τη στροφή και την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν παραδώσαμε στο σύστημα το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Αυτά που έχουν μεσολαβήσει αποδεικνύουν ότι έχουμε τα απαιτούμενα Αριστερά “ένσημα” αλλά αρνούμαστε να βγούμε στη σύνταξη και πεισματικά και κόντρα στον καιρό λειτουργούμε και εργαζόμαστε στο χώρο της Αριστεράς και επιδιώκουμε τη συνεργασία των επιμέρους δυνάμεών της.

Η ύπαρξη της Αριστεράς δεν είναι αυτοσκοπός. Η Αριστερά υπάρχει γιατί είναι απαραίτητη για την κοινωνία, γιατί μπορεί να συμβάλει στη διεκδίκηση και στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Λαού που ιδιαίτερα σήμερα δεν είναι και λίγα με ορίζοντα πάντα τον σοσιαλισμό.

Η πιο μεγάλη παρέμβασή της δεν είναι άλλη από την συμμετοχή της στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Και στις εκλογές δεν θα πρέπει να κατέβει διασπασμένη αλλά με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεών της. Διαφορετικά ρίχνει και άλλο νερό στο μύλο του συστήματος και του σημερινού δικομματισμού.

Στο μεγάλο ταξίδι προχωράμε με όσους θέλουν και μέχρι εκεί που θέλει ο καθένας. Με κάποιους μπορεί να πάμε μέχρι κάποιο σημείο της διαδρομής. Από το ταξίδι όμως δεν αποκλείεται κανείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ