Κινητοποίηση την Τρίτη για τη Σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου

Στάση εργασίας, την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, από 7πμ.-11πμ., και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 10πμ., θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες (27/10) μετά το πέρας σύσκεψης που είχε με τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), της ΟΣΥΠΕ, της ΠΟΠΣ και άλλων οργανώσεων συνταξιούχων, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αφορά στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών και οργανώσεων συνταξιούχων για το ΜΤΠΥ

Στάση εργασίας την Τρίτη 1ηΝοεμβρίου, ώρα 7.00 – 11.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 10.00 π.μ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/10/22 σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), της ΟΣΥΠ.Ε., της ΠΟΠΣ και άλλων οργανώσεων συνταξιούχων, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στο ΜΤΠΥ.

Η περιουσία του ΜΤΠΥ δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις των μετόχων και των μερισματούχων (εργαζομένων Δημοσίων υπαλλήλων), ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαθέτει, σήμερα, κινητή περιουσία 440.000.000€ και ακίνητη περιουσία 40.000τ.μ.που αποφέρουν 5.200.000€ ετησίως στο ταμείο. Αυτό το ταμείο επιχειρείται από την κυβέρνηση και τον κ.Χατζηδάκη να ξεπουληθεί και να λεηλατηθεί!

Η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες, μετά και τη σημερινή σύσκεψη, καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΜΤΠΥ με τις οποίες επιχειρείται η υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου. Της περιουσίας, δηλαδή, των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ταυτόχρονα στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ώρα 9.00 πμ, στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29), συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για το σκοπό αυτό και για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, -ες να συμμετάσχουν, κηρύσσει την ίδια μέρα, στάση εργασίας από τις 7.00πμ έως τις 11.00πμ.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ