Με νόμο οι διακομιδές ασθενών από τα Νοσοκομεία σε ιδιώτες

Στο  νομοσχέδιο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας» που βρίσκεται σε διαβούλευση (δείτε ΕΔΩ) στο άρθρο 38 αναφέρονται τα παρακάτω:

Οι διακομιδές ασθενών μετά από την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, δύναται να διενεργούνται και από τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα οποία νοσηλεύονται. Για την εξυπηρέτηση των διακομιδών του πρώτου εδαφίου, τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δύνανται επικουρικά να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία είναι κάτοχοι αδειοδοτημένων ασθενοφόρων αυτοκινήτων του ιδιωτικού τομέα.

Με τη ρύθμιση αυτή, αν ψηφιστεί από τη Βουλή, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών, αφού τα νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν δικά τους ασθενοφόρα και πληρώματα (υπενθυμίζουμε ότι επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη είχαν καταργηθεί οι θέσεις των οδηγών στα Νοσοκομεία) και θα προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες.

Αντί η κυβέρνηση να  μεριμνήσει έτσι ώστε τα νοσοκομεία να εξοπλιστούν με ασθενοφόρα και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, προχωρά στην ιδεολογική της εμμονική λύση: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!

Βεβαίως το κόστος με τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες είναι πολύ μεγαλύτερο για το δημόσιο, αλλά η κυβέρνηση των αρίστων προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ενδιαφέρεται για το δημοσιονομικό όφελος, αλλά για την εξυπηρέτηση των ημετέρων που έχουν ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μία ακόμα ψηφίδα στο παζλ της πλήρους ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ που επιχειρείται με αυτό το σχέδιο νόμου.

Ο λόγος πλέον ανήκει στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, για το αν με τους αγώνες τους μπορούν να βάλουν φρένο στην πορεία διάλυσης του ΕΣΥ.

πηγή ygeionomikoi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ