Εμμονή στη σύγκρουση με την Ρωσία, νέα μέτωπα με Λευκορωσία, Ιράν, Κίνα, αδιαφορία για τα προβλήματα των πολιτών

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ = Εμμονή στη σύγκρουση με την Ρωσία, νέα μέτωπα με Λευκορωσία, Ιράν, Κίνα και πλήρης αδιαφορία για τα προβλήματα των πολιτών.

Το μόνο καινούργιο, που έφερε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής  είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, η μεγαλύτερη επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας και τα νέα μέτωπα που ανοίγει εναντίον άλλων χωρών, όπως της Λευκορωσίας, του Ιράν και της Κίνας.

Στη Σύνοδο δεν ελήφθη κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενεργειακή φτώχεια και τις υψηλές τιμές, διότι βασική αιτία όλων αυτών είναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στις οποίες εμμένουν οι ηγέτες της Ευρώπης, ικανοποιώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ και αδιαφορώντας για τις ανάγκες των λαών τους.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του, ξεπέρασε τον εαυτό του σε γελοιοποίηση, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως ο ηγέτης της Ευρώπης, με μεγαλοστομίες και κούφιες κορώνες, αποκρύπτοντας φυσικά ότι ο ελληνικός λαός  αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό και τις υψηλότερες τιμές σε βασικά προϊόντα και ενέργεια.

Το τελευταίο διάστημα όμως στην Ευρώπη αναπτύσσονται μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες κατά της ακρίβειας, των πολιτικών λιτότητας αλλά και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που ουσιαστικά πληρώνουν οι  ευρωπαϊκοί λαοί.

Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη μαζικών αγώνων είναι ο μόνος δρόμος  απάντησης στις πολιτικές της κυβέρνησης, που ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, διαλύουν τις κοινωνικές δομές και οδηγούν στη φτώχεια πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Η απεργία που θα γίνει στις 9 Νοέμβρη θα είναι η αρχή αυτών των αγώνων.