Η μυστική συμφωνία ΟΗΕ – ΝΑΤΟ

UN Secretary General, Ban Ki-Moon shaking hands with NATO Secretary General, Jaap de Hoop Scheffer

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ban Ki-moon, ο τότε Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, και ο Jaap de Hoop- Scheffer, ο τότε Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν συμφωνία, η οποία ποτέ δεν παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η εν λόγω συμφωνία, που διατυπώθηκε με πολύ γενικούς όρους, αφορούσε την «επέκταση των διαβουλεύσεων» και την «κοινή επιχειρησιακή συνεργασία», για τη «διατήρηση της ειρήνης» την εποχή εκείνη, στα Βαλκάνια και στο Αφγανιστάν, ενώ όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα η επιχειρησιακή δράση του ΝΑΤΟ θα επεκτεινόταν συνεχώς τόσο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά.

Η συνεχής « παγκοσμιοποίηση» του ΝΑΤΟ, από την εποχή που διαλύθηκε η ΕΕΣΔ, όχι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια, στην Ευρασία (υποψήφιες χώρες είναι η Γεωργία, η Αρμενία κλ.π.) στην Λατ. Αμερική ακόμα και στην Αφρική… αποτελεί στοιχείο επιλεκτικής συσκότισης στο παγκόσμιο μιντιακό τοπίο που ελέγχει ο Ευρωατλαντισμός και οι ντόπιες ολιγαρχίες που άκριτα στηρίζουν την πολεμική του μηχανή.

Το χρεοκοπημένο δόγμα «ανήκουμε στην Δύση»

Η πολυδιάστατη ιμπεριαλιστική πολιτική της Ουάσιγκτον με τις «λοιπές Ευρωπαϊκές» δυνάμεις… και με το «προσωπείο» του ΝΑΤΟ, συναποτελείται από στρατιωτική δράση, παγκόσμια διπλωματική δραστηριότητα εκτός διεθνούς δικαίου (που επισκιάζει τον ΟΗΕ), μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, στρατιωτικά πραξικοπήματα, ενίσχυση της «μαύρης διεθνούς» σε συνδυασμό και πλήρη συνεργασία με τμήματα των ντόπιων ολιγαρχιών, (νεοναζιστικά και νεοφασιστικά μορφώματα που εμφανίζονται ως μια πολιτική κανονικότητα σε μια σειρά από χώρες). Αυτός ο πολιτικός «αλγόριθμος» ενδυναμώνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα, όπου η ελίτ παραμένει αγκυλωμένη και προσκολλημένη στο υποτελές δόγμα: «ανήκουμε στη Δύση». Ένα δόγμα που επέφερε ανείπωτες τραγωδίες στην πατρίδα μας και στον λαό μας, (Μικρασιατική καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Εμφύλιος, εκτελέσεις κομμουνιστών, στρατόπεδα συγκέντρωσης, χούντα των συνταγματαρχών, τραγωδία της Κύπρου ανάμεσα σε πολλά αλλά).

Στην Νατοϊκή στρατιωτική άσκηση «Steadfast Noon» συμμετέχουν 14 χώρες και έως 60 αεροσκάφη διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς, καθώς και αεροσκάφη επιτήρησης και τάνκερ. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα λάβουν μέρος τα αμερικανικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς B-52, ενώ φέτος, θα συμμετάσχουν από την αεροπορική βάση Minot στη Βόρεια Ντακότα αρκετές εκπαιδευτικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν πάνω από το Βέλγιο, που φιλοξενεί την άσκηση, καθώς και πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα θα συμμετέχει σε αυτή την άσκηση.

«Αυτή η άσκηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι το πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο της Συμμαχίας παραμένει ασφαλές και αποτελεσματικό», δήλωσε πρόσφατα η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu. Η φράση αυτή «δένει» απόλυτα με τη ρητορική του καθεστώτος του Κιέβου που αναζητά την άμεση στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η νέα Στρατηγική «πυρηνική» αντίληψη του ΝΑΤΟ, που υιοθετήθηκε από τους ηγέτες των Συμμάχων στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης τον περασμένο Ιούνιο καθιστά σαφές ότι «ο θεμελιώδης σκοπός της πυρηνικής ικανότητας του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης!»  Τονίζει ότι, «όσο υπάρχουν πυρηνικά όπλα, το ΝΑΤΟ θα παραμένει και μια πυρηνική συμμαχία.

Η ανάγκη ενός μαζικού αντί νατοϊκού, αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος σε πανευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα χρειάζεται όσο ποτέ, αλλιώς με μαθηματική ακρίβεια η ανθρωπότητα θα βαδίζει σε όλο και πιο σκοτεινά μονοπάτια που την φέρνουν κοντά στον αφανισμό της ζωής στον πλανήτη μας.

Απέναντι στην νεοεμφανιζόμενη «νατοϊκή αριστερά» στην ΕΕ και στην χώρα μας που στηρίζει και ψηφίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ, η ριζοσπαστική και ανυπότακτη αριστερά οφείλει να αντιτάξει το δικό της αποτελεσματικό, νεανικό, νικηφόρο σχέδιο.